PREPORUKA IZ "LAGUNE": Velika knjiga o roditeljstvu (FOTO)

Pored knjige koja će dati najbolje savete svim roditeljima sa malom i nešto starijom decom, iz Lagune stižu i dva dela špijunske triologije, koja će vam istoriju Drugog svetskog rata predstaviti u novom svetlu

  • 0

Pored "Velike knjige o roditeljstvu" Klaus Koha, Miha Brumlika i Sabina Andrezena, Laguna ove nedelje predlaže prve dve knjige špijunske triologije "Crni konjanik" i " Bela kula", koja prati promenljivu sudbinu švajcarskog bankara dvostrukog identiteta i baca novu svetlost na jedan od najstrašnijih perioda XX veka.  

U "Velikoj knjizi o roditeljstvu" otkrićete kako da naša deca odrastaju u sigurnom okruženju i postanu zdravi ljudi, i pročitati savete više od pedeset vrhunskih stručnjaka na pitanja koja svakodnevno muče roditelje, a odnose se na period od začeća deteta do punoletstva.

Ova knjiga ohrabruje odgovorne roditelje da se sa samopouzdanjem nose sa svakodnevnim nedoumicama i važnim odlukama koje se odnose na vaspitanje i obrazovanje dece. Autori knjige priznati su pedagozi, psiholozi, pedijatri, biolozi, neurolozi, nutricionisti, naučnici iz oblasti medicine i stručnjaci za bolesti zavisnosti.

Izuzetno korisna knjiga koja je bazirana na naučno zasnovanim činjenicama i pomaže nam u tome da se sa svakodnevnim dečjim radosnim i tužnim trenucima nosimo na pravi način.

Iv Bone, Aleksandar Radović

Crni konjanik

Prva knjiga uzbudljive špijunske trilogije Švajcarski gambit prati promenljivu sudbinu švajcarskog bankara dvostrukog identiteta.

Tmuran zimski dan u Švajcarskoj 1995. godine. Georg Huber, nekadašnji obaveštajac, penzionisan neposredno nakon Hladnog rata, prisustvuje sahrani svog poznanika, bankara Gotfrida fon Adlera. Tu, na sahrani, Huber saznaje od lokalnog notara da ga je Fon Adler pomenuo u svom testamentu i ostavio mu kofer u kojem se verovatno nalaze neobični originalni dokumenti.

Zahvaljujući svojoj profesiji i svom poreklu Gotfrid fon Adler imao je otvorene puteve kroz istoriju Evrope. Družio se sa Rajnhardom Hajdrihom, intimno se zbližio s Leni fon Rifenštal i Magdom Gebels, bio je u prilici da prati uspon Adolfa Hitlera i njegov preobražaj iz osrednjeg ideologa u narodnog tribuna te kancelara Trećeg rajha...

Dok iščitava jednu po jednu stranicu gusto ispisane beležnice, pred Huberom se razotkrivaju fascinantni i zastrašujući detalji iz života kontroverznog bankara Fon Adlera.

Aleksandar Radović, Iv Bone

Bela kula

Druga knjiga špijunske trilogije Švajcarski gambit prati bivšeg obaveštajca Georga Hubera koji  nastavlja iščitavanje dnevničkih zapisa svog preminulog poznanika, bankara Gotfrida fon Adlera, čoveka sa nesvakidašnjim poslovnim i privatnim  odnosima sa čelnicima nacističkog režima.

Španija je u plamenu, Kinu osvajaju japanske trupe, Veliku Britaniju potresa dinastička kriza. Španski građanski rat je prilika za zbližavanje tajnih službi Nemačke i SSSR. Prvi plod te neočekivane saradnje je falsifikovanje dokaza o tobožnjoj izdaji sovjetskog maršala Tuhačevskog.

Događaji se nižu jedan za drugim: Kristalna noć, Anšlus, aneksija Sudetske oblasti, Austrija popušta, Hitler trijumfalno ulazi u Beč, napuštena od strane velikih sila Čehoslovačka se uzaludno opire i Fon Adler ulazi u zamršeni svet raznih zakulisnih igara sve dok ne postane žrtva nacista.

Top lista najprodavanijih naslova u Laguni ovog meseca je:

1. Haled Hoseini: "A planine odjeknuše"

2. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

3. Vladimir Arsenijević: "Let"

4. Samanta Jang: "Dablin strit"

5. Luka Mičeta: "Povratak kralja"

6. Ridiger Dalke i Torvald Detlefsen: "Bolest kao put"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Lirijina tajna"

8. Uroš Petrović: "Deca Bestragije"

9. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

10. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA