Ana Čapman zaprosila Snoudena na Tviteru!

Nekadašnja ruska špijunka preko društvene mreže Tviter ponudila je brak bivšem službeniku američke NSA koga su američke vlasti optužile za špijunažu

  • 2

Nekadašnja ruska špijunka Ana Čapman ponudila je brak bivšem službeniku američke NSA Edvardu Snoudenu koga su američke vlasti optužile za špijunažu.

Snouden je, kako se veruje, danima u međunarodnom delu moskvskog aerodroma gde, bez pasoša, čeka da li će mu neka država odobriti azil.

- Snoudene, da li hoćeš da se oženiš mnome? - napisala je na svom Tviter nalogu Ana Čapman, koja je iz SAD proterana 2010. godine.

 

Bivši službenik NSA je tražio azil u Rusiji, ali je ubrzo povukao zahtev, pošto je Putin izjavio da Snouden treba da "prekine aktivnosti koje štete" SAD, ako želi da ostane u Rusiji.

Ana Čapman je iz SAD proterana zbog špijunaže, zajedno sa još devet ruskih agenata.

Od kada se vratila u Rusiju, vrlo često se pojavljuje u medijima, što je neuobičajeno za bivše pripadnike tajnih službi.

Američko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv Snoudena za špijunažu, pošto je on medijima prosledio informacije o špijunskim aktivnostima SAD, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internet aktivnosti u zemlji i inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA