ORIĆ: Oni su meni ubijali narod, a ja njima ubijam ego!

- Oni neka reaguju, imaju pravo na to. To što njima ta istina ne odgovara, ja ne mogu mnogo da učinim - poručuje ratni komandant Srebrenice

  • 36

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić reagovao je  na demantije bivšeg šefa državne bezbednosti Jovice Stanišića i nekadašnjeg visokog oficira Veselina Šljivančanina Vojske Jugoslavije u kojima oni tvrde da nisu tačni navodi da je Vojislav Šešelj fizički hteo da se obračuna sa Stanišićem i Šljivančaninom.

- Oni neka reaguju, imaju pravo na to. Meni ne pada na pamet da se s njima prepucavam preko medija. Sve što sam izgovorio gospodinu Huseinoviću, on je napisao, a izgovorio sam istinu. To što njima ta istina ne odgovara, ja ne mogu mnogo da učinim. Ne mogu da razmišljam o tome da li sam povredio nečiji ego ili ne, pogotovo me ne zanimaju ljudi kao što su njih dvojica. Oni su meni ubijali moj narod, a ja njima eto kao ubijam ego - izjavio je Orić za porta "Dnevno".

Knjiga u kojoj Naser Orić priča o svom životnom putu od detinjstva, potom perioda kada je bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a Srbije i telohranitelj Slobodana Miloševića, preko ratnih godina u Srebrenici, potom borbe za dokazivanje nevinosti u Hagu i sukoba sa grupama i pojedincima iz bošnjačkog rukovodstva, ne prestaje da izaziva reakcije prozvanih u knjizi, od bivših šefova državne bezbednosti Jugoslavije, do najviših oficira Armije Republike BiH.

U jednom poglavlju se gori o prisnim odnosima Nasera Orića s estradnim zvezdama poput Zdravka Čolića, Lepe Brene i Šabana Šaulića.

(Telegraf.rs / Dnevno)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOSS

    5. jul 2013 | 13:50

    Nije mi jasno zasto se jednom psihopati i ratnom zlocincu, kao sto je Naser Oric, daje toliko prostora u medijima?

  • сердар јоле

    5. jul 2013 | 13:56

    Марш балијо!

  • Dacha

    5. jul 2013 | 13:57

    Divan covek ovaj Oric. Samo ne znam pise li u tom njegovom ćitabu kako je klao Srbe u Kravicama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA