Struja poskupljuje od 1. avgusta?

Posle podizanja cene struje za 11 odsto, trgovci će odmah uračunati ovo poskupljenje u cenu proizvoda i usluga

  • 7

Poskupljenje struje za oko 11 odsto koje se očekuje od 1. avgusta, izazvaće dodatni udar na ionako oslabljen budžet potrošača, izjavila je danas Tanjugu predsednica Centra za zaštitu potrošača Srbije, Vera Vida.

Svaki trgovac, bez obzira da li struja realno ulazi u njihovu računicu i cenu proizvoda i usluge, uračuna to poskupljenje i podigne cene, kazala je Vida.

Ona je navela da su bez obzira na očekivano poskupljenje električne energije, u Srbiji već poskupeli hemijski, konditorski i još neki proizvodi.

"Plašim se da će za postrošače ovo biti vrela jesen i da će standard građana biti još lošiji," dodala je Vida.

Ona je napomenula da je potrošačka korpa građana odavno neralna u odnosu na standard i primanja građana.

Domaćinstva u Srbiji čiji je prosečan račun za struju oko 3.500 dinara, od avgusta mogu da očekuju mesečno povećanje računa za oko 400 dinara.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela u aprilu 2011. godine

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    9. jul 2013 | 14:21

    Kažu stekli su se uslovi za poskupljenje struje. Koji uslovi?! Veći standard, bolja platežna moć građana, rast zaposlenosti. Ne bi me čudilo da neki političar izađe na TV i upravo to navede kao argumente.

  • alexa

    9. jul 2013 | 13:54

    Odlicno sto poskupljuje mnogo ste pametni kad smo mi glupi i jos se cudite kad nekome podjete da iskljucite sto dobijete batine, a ja bih vas sad licno nalupao zato sto od jucerasnjeg kao nevremena a u pitanju obican pljusak i malo jaci vetar nemam struje to znaci sad vec 24 sata sve mi se otopilo, iz frizidera sam sve pobacao jutros poplava u dnevnoj sobi kako se lepo otopio i ko ce to sad da plati LOPOVCINE pogotovo pod kako da ga osusim fenom jel ili da skidam i stavljam drugi, redovno placam cak sam i u plusu i sta sad? Niste bre nizasta prvo naucite kako se sta radi isporucite ljudima normalnu struju a ne slabu a za pocetak bilo bi super kada bi otklonili kvar od juce popodne da mi ne ode i zamrzivac u tri lepe, uNemackoj prosle godine kod mojih rodjaka nestala struja 20 minuta celi haos ispao zvali odmah iz distribucije i izvinjavali se a vi kad dodje do kvara necete ni da se javite kad vas ljudi zovu bitno da dizete cene (Valjevo) 09.07.2013 bitno je da hocemo u EU

  • Vlada

    9. jul 2013 | 13:34

    Sramota. Do sada sam jedva placao sve redovno a sa tim poskupljenjem prestajem da vam placam. A pa moj moj pa preko moj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA