Jakuze pokrenule časopis za gangstere!

Najozloglašenija i najorganizovanija kriminalna grupa japanskih jakuza"Jamaguči gumi" izdala je časopis za svoje članove

  • 1

Najozloglašenija i najorganizovanija kriminalna grupa japanskih jakuza izdala je časopis za sve svoje članove, koji se, između ostalog, bavi pitanjima poezije i ribolova, piše britanski Skaj.

Glasilo je posvećeno članovima grupe "Jamaguči gumi," za koju se veruje da broji 27.700 članova, sa ciljem očuvanja jedinstva grupe. Na naslovnici osmostranog biltena predstavljen je Keniči Šinoda, lider zloglasne grupe.

Šinoda u intervju kaže kako je zabrinut zbog "teških vremena za japansku mafiju" i da se više ne mogu oslanjati na svoj "brend" kao izvor profitabilnosti organizacije, navodi se u dnevnom listu. Časopis, koji nije dostupan javnosti, u zabavnoj sekciji sadrži i priče o ribolovu, ali i haiku poeziji.

Broj jakuza je značajno opao u posljednjim godinama, i u 2012. su imali 63.200 članova, tj. 7.100 manje u odnosu na 2011. godinu, prema navodima japanske policije.

Grupa "Jamaguči gumi" okuplja više od četrdeset odsto japanskih kriminalaca, ali su u protekloj godini izgubili 3.300 članova.

Baš kao i itailjanska mafija, jakuze se bave kockanjem, krijumčarenjem droge, prostitucijom, reketiranjem, i kompanijskim prevarama. Jakuze uživaju mitski status u Japanu, gdje su predstavljeni u mnogim filmovima, televizijskim emisijama i časopisima koji "glorifikuju" nasilan stil života pod uticajem samurajskog kodeksa časti.

(Telegraf.rs / Izvor: sky.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    10. jul 2013 | 18:45

    Daj da ih pitamo mozda imaju posla za nase ljude sa biroa za nezaposlene moze i partiska knjizica :)) to ovde u Srbiji nijr na odmet imati ih sto vise u novcaniku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA