Novo suđenje direktoru škole koji je prodao mesto nastavnika za 1.500 evra

Apelacioni sud je ukinuo presudu od godinu i dva meseca zatvora direktoru OŠ "Vožd Karađorđe" u Vodnju Slaviši Periću, kao i Nerminu Jusufoviću, koji je bio osuđen na osam meseci zatvora zbog sumnje da je dao mito kako bi njegova rođaka dobila posao

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Slaviša Perić, direktor Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Vodnju, pred Višim sudom u Smederevu bio osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog primanja mita od 1.500 evra i naložio novo suđenje.

Presuda je ukinuta i Nerminu Jusufoviću, koji je bio osuđen na osam meseci zatvora zbog sumnje da je dao mito kako bi njegova rođaka dobila posao nastavnika geografije u toj osnovnoj školi.

U presudi Višeg suda u Smederevu, koja je po oceni Apelacionog suda nejasna i nerazumljiva, Perić se od 25. aprila do sredine jula prošle godine, tokom trajanja konkursa za prijem u radni odnos nastavnika geografije, više puta sastao sa Jusufovićem i dogovarao o tome da na radno mesto primi njegovu rođaku.

Perić je tako 6. jula 2012. godine doneo odluku da kao nastavnika geografije na neodređeno vreme primi nju, iako se sa tim nije slagao školski odbor, koji je predložio da se primi nastavnica koja je već obavljala te poslove u istoj školi, ali na određeno vreme.

Međutim, pošto je on to odbio i primio Jusufovićevu rođaku, on je njemu sredinom jula, u kafani, dao mito od 1.500 evra.

Prvostepenom odlukom suda, novac je od njega oduzet.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA