Sarmi oduzeto 29 stanova i 20 lokala stečenih kriminalom!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je od Nikolića privremeno oduzeta imovina za koju postoji osnovana sumnja da je proistekla iz krivičnog dela

  • 4
Apelacioni sud u Beogradu Foto: bg.ap.sud.rs

Novosađaninu Mići Nikoliću zvanom Sarma privremeno je oduzeto 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko građevinsko zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da je tu imovinu stekao krivičnim delima - trgujući drogom.

Apelacioni sudu u Beogradu objavio je na svom sajtu da je potvrdio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je od Nikolića privremeno oduzeta imovina za koju postoji osnovana sumnja da je proistekla iz krivičnog dela.

Nikolić je prošle godine u martu uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu, u akciji Bezbednosno-informativne agencije, Uprave kriminalisticke policije Novi Sad, Protivterorističke jedinice (PTJ) i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je tada saopštilo da su uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se duže bavila krijumčarenjem skanka.

Ta grupa je, kako se sumnja, drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji.

Nikoliću je odlukom Apelacionog suda privremeno - do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka protiv njega privremeno oduzeto 15 garažnih mesta u Novom Sadu površine 23 metara kubnih, 20 poslovnih prostora u Novom Sadu površine od tri do 136 metara kvadratnih.

Stanovi su 194 kvadrata i 48 metara kvadratnih, dva stana površine od po 56 kvadrata, pet stanova površine od po 51 kvadrata, tri stana površine od po 50 metara kvadratnih, zatim stan površine 189 kvadrata, dva stana površine od po 102 kvadrata, dva stana površine od po 74 kvadrata, stan površine 47 kvadrata, te 102 kvadrata, te 42 kvadrata, te tri stana površine od po 52 kvadrata, te stana površine 29 kvadrata, stana površine 55 kvadrata, četiri stana u Novom Sadu, nepoznate strukture i površine, gradsko građevinsko zemljište u Subotici, površine 21 ar i 28 metar akvadratnih.

Privremeno su mu oduzete i zgrade nepoznate namene u Subotici, u gabaritu 851 metara kvadratnih, dok su od trećeg lica oduzeta dva stana u Novom Sadu i to jedan površine 115 kvadrata i drugi površine 41,32 kvadrata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. jul 2013 | 18:07

    Postoji sumnja? Ne, gresite, posteno je sve zaradio

  • Bob

    11. jul 2013 | 16:48

    Do sada niko nije primetio koliko nekretnina "Sarma" ima, stvarno je to bilo veoma komplikovano za ustanoviti. Sada ste ih džabe uzeli jer niko neće smeti da ih kupi, kao što nisu kupljene ni nekretnine ostalih pohapšenih kriminalaca.

  • Ševarice

    11. jul 2013 | 18:40

    Ne zovu nekog za džabe Sarma, Budala, Zver, Divljak, itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA