Šta su SAD poručile Snoudenu?

Poruku Snoudenu prenela je Tatjana Lokšina iz organizacije Hjuman Rajts Voč, neposredno pred njegov sastanak sa predstavnicima nevaldinih organizacija

  • 4

U poruci, koju je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji uručila Edvardu Snoudenu preko jednog od aktivista za ljudska prava koji su se sastali sa njim rečeno je da on mora da bude doveden pred sud.

Snouden se sastao sa 13 predstavnika organizacija za zaštitu ljudskih prava na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, u čijoj se tranzitnoj zoni nalazi od kada je 23. juna doleteo iz Hong Konga.

Tatjana Lokšina iz Hjuman Rajts Voča rekla je novinarima da je prenela poruku Snoudenu koju je dobila uoči sastanka. Ona je potvrdila da Snouden namerava da zatraži politički azil u Rusiji, jer, kako je rekao, "ne može da otputuje u Južnu Ameriku", prenela je televizija "Raša tudej".

Na pitanje da li Snouden namerava da nastavi sa objavljivanjem informacija, Lokšina je rekla: "Snouden je rekao da je njegov posao završen".

Predstavnik za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov kaže da Kremlj još nije dobio zahtev Edvarda Snoudena za politički azil, ali da uslovi za njegovo dobijanje ostaju isti kao i do sada − da odustane od aktivnosti na štetu SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    12. jul 2013 | 23:59

    Rusko pocastno drzavljanstvo sowdenu za borbu za slobodu i istinu "smrt fashizmu i imperializmu"

  • BigFoot

    13. jul 2013 | 00:27

    Posao je završen. Dakle, predao je Rusima šta je imao.

  • LastHope

    12. jul 2013 | 21:24

    Terminal-Tom Hanks u realnom zivotu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA