GOLUBAC: Cepanice eksplodirale u šporetu!

U kući Dragana M. u šporet ubačene cepanice koje su eksplodirale. Šporet potpuno uništen, a samo pukim slučajem niko od ukućana u ovoj detonaciji nije povređen

  • 5

Da cepanice za loženje šporeta mogu izazvati opasnu detonaciju, uverila se porodica Dragana M. (51) iz Brnjice kod Golupca, nakon čega je ceo slučaj prijavila policiji.

Naime, nakon što je Draganova majka ubacila i potpalila cepanice, došlo je snažne eksplozije, koja je šporet u potpunosti uništila. Samo pukim slučajem niko od ukućana u ovoj detonaciji nije povređen.

– Da bi utvrdilo o čemu se radi, Dragan je uzeo jednu od cepanica iz dvorišta i prepolovio je sekirom. U njoj je tada otkrio metalne kapisle, nalik onima koje se koriste za miniranje. Zbog toga je ceo slučaj prijavio policiji, koja je pregledala šporet, a nađene kapisle poslala u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar u Beogradu. Tamo je utvrđeno da ispitani uzorci predstavljaju eksplozivnu smešu amonijum-nitrata i TNT-a, poznatiju kao "privredni eksploziv" – saznajemo iz istrage.

Radeći na rasvetljavanju ovog slučaja, policija je utvrdila da je mogući počinilac Vlastimir K. (57) iz Brnjice, jer su u njegovoj kući, prilikom pretresa obavljenog po nalogu istražnog sudije, otkrivene kapisle slične onima nađenim u prepolovljenoj cepanici.

Zbog toga je policija protiv njega Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu podnela krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IVAN

    14. jul 2013 | 13:24

    Stari trik za one koji kradu od drugih. Tako im i treba.

  • dule

    14. jul 2013 | 13:31

    Hehe to majstore to treba vise da se radi i niko nece da krade sumu vise. Hehe

  • Nepodoban

    14. jul 2013 | 13:38

    U mom kraju je jedan komsija probusio rupe u cepanicama i ubacio petarde, drugom komsiji koji ga je potkradao. Rezultat: sarma na zidu! Nakon sto je komsija lopov sam sebe prijavio u policiju, zeleci da kaze da su petarde podmetnute, prvi komsija je negirao da mu nedostaje drveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA