Mendela bi uskoro mogao da napusti bolnicu

Mendela (95) se već pet nedelja nalazi u bolnici, gde je smešten zbog infekcije pluća, a prema rečima prijatelja koji ga posećuju, priključen je na aparate za veštačko održavanje u životu

  • 1

Bivši predsednik Južnoafričke Republike Tabo Mbeki očekuje da bi Nelson Mendela uskoro mogao da napusti bolnicu kako bi se oporavljao kod kuće.

Kako je danas prenela južnoafrička radio stanica "Ajvitnes njuz", Mbeki je ovakvu optimističnu prognozu dao u subotu.

Mendela (95) se već pet nedelja nalazi u bolnici, gde je smešten zbog infekcije pluća, a prema rečima prijatelja koji ga posećuju, priključen je na aparate za veštačko održavanje u životu, podsetio je AP.

Prema poslednjim izveštajima, njegovo zdravstveno stanje je kritično, ali stabilno.

Narod u Južnoj Africi i širom sveta izražava zabrinutost za Mandelu, šaljući poruke podrške čoveku koji se smatra globalnim simbolom pomirenja.

Mendela je proveo 27 godina u zatvoru tokom vladavine belog režima, a oslobođen je 1990. godine, nakon čega je predvodio prelazak sa aparthejda na demokratiju i postao predsednik na izborima 1994. godine, podseća američka agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    14. jul 2013 | 19:16

    Pa najverovatnije ima bar tri Starlete oko njega koje mu isissavaju bolest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA