VELIKA BRITANIJA: Sve više ubistava među vojnicima

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je sedam vojnika izvršilo samoubistvo tokom 2012. godine, dok se za još 14 sumnja da su sebi oduzeli život

  • 4

Najmanje 50 britanskih vojnika i vojnih veterana, izvršilo je samoubistvo tokom 2012. u Avganistanu, što je više od broja poginulih u borbama protiv talibana.

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je sedam vojnika izvršilo samoubistvo tokom 2012. godine, dok se za još 14 sumnja da su sebi oduzeli život, s obzirom da istraga o tim slučajevima još nije sprovedena.

Pored ovih podataka, istraživanje BBC pokazalo je da je još najmanje 29 vojnih veterana prošle godine izvršilo samoubistvo, preneo je AFP, navodeći da o tome nema zvaničnih podataka. U istom periodu 40 britanskih vojnika poginulo je u borbama u Avganistanu, služeći u deceniji dugoj misiji Velike Britanije u toj zemlji, koja je u jednom trenutku brojala 9.500 vojnika.

Porodice vojnika koji su sebi oduzeli život, rekle su za BBC da bi vojska trebalo da se više angažuje u sprečavanju i lečenju posttraumatskog stresnog sindroma (PTSD) i da ga tretira kao fizičko ranjavanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA