DOKTOR POTVRDIO: Laser povredio oko mladiću na Egzitu

Posle kompletne dijagnostike utvrđeno je da je Srđan V. na Egzitu povređen laserskim zrakom, potvrdio je direktor Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije prof. dr Miloš Jovanović

  • 3

Srđanu V. (33), koji je zadobio povredu desnog oka na koncertu Dejvida Gete na festivalu Egzit, završena je kompletna dijagnostika i utvrđeno je da je povređen laserskim zrakom, rekao je danas direktor Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije prof. dr Miloš Jovanović.

Jovanović je objasnio da je reč o povredi unutrašnjosti oka koje je praćeno krvarenjem, da su takve povrede veoma retke i da u svom bogatom oftalmološkom iskustvu nije imao nijedan takav slučaj.

On je dodao da je rano govoriti o prognozama lečenja i da li će se mladiću vratiti vid i objašnjava da se mora sačekati da se krv povuče iz oka.

"Da li će doći do poboljšanja u potpunosti, to ne možemo sada da kažemo, jer ne vidimo šta se nalazi iza te krvi, koliko je oštećeno očno tkivo retine koje je važno za primanje slike iz spoljašnjeg sveta, a koja se nalazi iza te krvi", rekao je Jovanović.

Direktor klinike je precizirao da mladiću nije rađena nikakva hirurška intervencija i da ne postoje indikacije za to, kao i da se lečenje obavlja određenom vrstom lekova uz svakodnevnu kontrolu i nadzor.

Srđanu V. (33) iz Beograda u subotu (13. jula) teško je povređeno desno oko kada su, tokom koncerta Dejvida Gete na Egzitu u Novom Sadu, uređaj za laserske zrake instaliran na bini usmerili ka publici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    18. jul 2013 | 15:56

    Nek tuzi organizatore i nek im trazi 500 miliona evra ostete

  • Mici

    18. jul 2013 | 15:54

    Sledi tuzba exit org

  • dejan

    18. jul 2013 | 19:44

    Ako se ne ispostavi da je majstor poneo laser od kineza i zaboo ga sebi u oko za neki extra $$$. U Srbiji me nista vise ne iznenadjuje. Odavno smo svi poludeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA