Neto profit Telekoma 7,8 milijardi dinara

Telekom Srbija je za prvih šest meseci ostvario neto profit od oko 7,8 milijardi dinara, kazao je danas direktor te kompanije Predrag Ćulibrk

  • 4

Telekom Srbija je za prvih šest meseci ostvario neto profit od oko 7,8 milijardi dinara, kazao je danas direktor te kompanije Predrag Ćulibrk.

Ćulibrk je u izjavi Tanjugu kazao da još nije revidiran finansijski izveštaj za prvu polovnu godine, ali preliminarne analize govore da je ona znatno uspešnija nego što je to bio isti period 2012. godine, podsetivši da je tada ta cifra iznosila 1,5 milijardi dinara.

Govoreći o razlozima povećanja profita, Ćulibrk je objasnio da su se trudili da što više iskontrolišu sve procese u firmi i uštede tamo gde može da se uštedi.

- I makroekonomski pokazatelji su nam išli na ruku, pre svega stabilnost kursa, što je nešto što bi trebalo da odgovara kompletnoj poslovnoj zajedinici u Srbiji - ocenio je on.

Ćulibrk je podsetio da je Telekom u januaru prošle godine uzeo kredit od 470 miliona evra, te je uz druge obaveze prema poveriocima, u drugoj polovini 2012. godine, kompanija bila u nezavidnoj situaciji i postavljalo se pitanje kako će isplivati sa svim tim obavezama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. No

    19. jul 2013 | 19:59

    Pa da! Samo državi u džep! A ona jada što u poslovnicama radi za MINIMALAC!? Kad će oni da vide bolje dane? Kada će oni da prežive mesec samo sa platom bez dodatnih poslova ili pomoći sa strane!?

  • Raša

    19. jul 2013 | 20:04

    Neverovatno! Čas su gubitaši, a čas ostvaruju profit. Izgleda da objavljuju profit kad treba da isplate dodatke, a gubitke kad treba da dižu cene i pljačkaju narod.

  • Rasho

    20. jul 2013 | 14:06

    Lopovi belosvetski.Naplacujete pretplatu na fiksni telefon,naplacujete proviziju na racun.To je vas profit.Sve je protivustavno,ali nema ko to sa reshi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA