Interpol povukao poternicu za Subotićem

Poternica je povučena po naredbi Specijalnog suda u Beogradu pošto je biznismen u petak položio jemstvo od 538.000 evra

  • 1

Biznismen Stanko Subotić Cane više se ne nalazi na crvenoj poternici, koja je za njim bila raspisana pre gotovo sedam godina, posle pokretanja istrage za šverc cigareta u Srbiji 2006.

Poternica srpskog interpola sa nalogom za hapšenje Subotića njegovom slikom i drugim ličnim podacima uklonjena je sa sajta Interpola.

Povučena je po naredbi Specijalnog suda u Beogradu pošto je Subotić u petak položio jemstvo od 538.000 evra, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

On sada može slobodno da uđe u Srbiju i kako je ranije rekao njegov branilac Radoslav Tadić pojaviće se na suđenju koje je zakazano za 17. septembar.

Subotiću je, inače 17. juna počelo ponovljeno suđenje u odsustvu u Specijalnom sudu u Beogradu zbog optužbi da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom devedesetih godina.

Apelacioni sud u Beogradu zimus je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Subotić u odsustvu bio osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a optuženi kao pripadnici njegove grupe na zatvorske kazne od četiri i po godine do deset meseci zbog švecra cigareta tokom devedesetih godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    23. jul 2013 | 12:20

    Сад ће испаст да је он један поштени чоек који је поштено зарадио милијарде!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA