Odložena sednica RRA o dodeli frekvencije TV Avala

Na insistiranje predsednika Saveta i vladike Porfirija, prisutni članovi Saveta RRA složili su se da bi odluku trebalo doneti u prisustvu svih članova ovog tela

  • 0

Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agnecije (RRA), na kojoj je trebalo da bude odlučeno kome će biti dodeljena frakvencija koju je koristila TV "Avala", odložena je, jer na sednicu nisu došli svi članovi Saveta zbog čega nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Na insistiranje predsednika Saveta, vladike Porfirija, i posle kraćih konsultacija, prisutni članovi Saveta složili su se da bi odluku trebalo doneti u prisustvu svih članova ovog tela.

Zamenik predsednika Saveta Goran Karadžić nije želeo da kaže koliko je članova Saveta bilo prisutno, niti ko nije došao.

- Odlučićemo u zakonskom roku, a to je 30 dana od kada je objavljeno da su TV "Nova" i TV "Kopernikus" podneli kompletne prijave - kaže Karadžić.

Ove dve televizije prijave su podnele 12. jula.

Savet RRA ima devet članova, a za bilo koju odluku potrebno je da glasa najmanje pet članova.

RRA je 17. jula objavila da je Savet RRA o frekvneciji koju je krositila TV Avala razgovarao sa zastupnicima "TV Nova" i "TV Kopernikus Svet plus 3" koji su podneli prijavu za nacionalno pokrivanje.

Razgovori su obavljeni i s predstavnicima "TV Jedinstvo" i "TV NP" iz Novog Pazara, "TV Telemark" iz Čačka, "Moja TV" iz Beograda i "Radio M" iz Knjaževca koji su konkurisali za regionalno pokrivanje.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA