RACIJA U ŠPANIJI: Uhapšeno 25 članova Anđela pakla!

Uhapšeni pripadnici ozloglašenog bajkerskog udruženja sumnjiče se za umešanost u nekoliko krivičnih dela, uključujući trgovinu drogom, ljudima, iznude, pranje novca i korupciju

  • 2

Španska žandarmerija uhapsila je u saradnji sa nacionalnom policijom te zemlje 25 članova i saradnika motociklističkog kluba "Anđeli pakla" na ostrvu Palma de Majorka gde je ta grupa nedavno otvorila novu ispostavu uz podršku i zaštitu klubova iz Nemačke i Luksemburga.

Uhapšeni se sumnjiče za umešanost u nekoliko krivičnih dela, uključujući trgovinu drogom, ljudima, iznude, pranje novca i korupciju.

Obimna operacija, koja je uključila više od 200 policajaca, zasnovana je na dvoipogodišnjoj istrazi policija Španije, Nemačke, Luksemburga, Holandije i Austrije, uz podršku Evropola i Evrodžasta, navodi se u saopštenju.

Inače, Anđeli pakla je udruženje osnovano 1948. godine u južnoj Kaliforniji. Imaju članove u 35 zemalja sveta a poznati su kao najozloglašeniji motociklisti u istoriji. Njihove radnje nisu vezane samo za motore i druženje, već su pojedini članovi "Anđela pakla" osuđivani zbog trgovine drogom, iznuđivanja i drugih nasilnih zločina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    24. jul 2013 | 15:28

    Oni su najgori,ali tu su I banditos,rebels,mongols.........

  • Бајкер

    24. jul 2013 | 15:30

    То су мото банде запада,ми се за разлику од њих бавимо хуманитарним радом,давањем крви и локањем пива после.:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA