Na putevima Srpske hiljade pijanih vozača

Pripadnici Centra su tokom dva julska dana u različitim vremenskim intervalima pojačano kontrolisali vozače i tako došli do zabrinjavajućih podataka - od 844 alko-testirana vozača 523 je bilo u alkoholisanom stanju, a iz saobraćaja je isključeno 305 vozača

  • 5

Putevi u Republici Srpskoj "vrve" od pijanih vozača, pa su tako za samo dva dana na području Centra javne bezbednosti Banjaluka otkrivene, čak 523 alkoholisane osobe za volanom, potvrđeno je u policiji banjalučkim "Nezavisnim novinama".

Pripadnici Centra su tokom dva julska dana u različitim vremenskim intervalima pojačano kontrolisali vozače i tako došli do zabrinjavajućih podataka - od 844 alko-testirana vozača 523 je bilo u alkoholisanom stanju, a iz saobraćaja je isključeno 305 vozača.

Komentarišući te podatke predsednik Udruženja za unapređenje bezbednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović je naglasio da je vožnja pod dejstvom alkohola pogubna i da pijani vozač ima tri puta veću šansu da doživi saobraćajnu nesreću od onoga koji nije konzumirao alkohol.

Apelovao je na vozače da izbegavaju konzumiranje alkohola, posebno u letnjim danima, dok je portparol Auto-moto saveza Srpske Perica Pećanac dodao da podaci jesu poražavajući, ali nisu strani jer je, kaže, konzumiranje alkohola "duboko ukorenjeno u našem društvu".

Upozorio je da problem ne može da reši jedna institucija sama, već da zajedno treba raditi na promeni stavova kod vozača.

- Jedan od načina da se stane na kraj ovom problemu, ukazao je Pećanac, sigurno je preventivno delovanje kako porodice, tako i svih drugih subjekata kroz medije, ali i oštrije zakonske kazne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    27. jul 2013 | 15:51

    Napred braco Srbi...napijte se kao stoka i ginite i ubijajte na cestama. Nema nas dovoljno??? Pijan za volanom,trajno oduzeti vozacku,novcane kazne drakonske,oduzeti vozilo,pa nek se cese gde ga ne svrbi. Ubistvo u pokusaju.

  • zeka

    27. jul 2013 | 18:15

    @made in gre.. Dirnuo si pijandurama bolnu tačku alkohol, zato se ljute.

  • made in great britain

    27. jul 2013 | 17:13

    @ Kefalo nemas ti mozga u glavi. Procitaj komentar jos nekoliko puta da shvatis poentu. Put,drum,cesta isto ti je. Vidim da si razumeo sta znaci cesta. Bas si Kefalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA