KAD SU DECA PRIMER ODRASLIMA: Mališani iz vrtića uzgajaju organsko povrće (FOTO)

Uzgoj organskog povrća započet je u martu ove godine, uz finansijsku pomoć američke humanitarne organizacije "Church World Service" (CWS), koja je u ovaj projekat uložila 500.000 dinara

  • 2

Mališani iz Predškolske ustanove "Naša radost" u Smederevu, zajedno sa svojim vaspitačima, odgajili su prve količine organskog povrća, koji će se koristiti u njihovoj ishrani.

Uzgoj organskog povrća započet je u martu ove godine, uz finansijsku pomoć američke humanitarne organizacije "Church World Service" (CWS), koja je u ovaj projekat uložila 500.000 dinara.

Realizaciju projekta, pod nazivom "Srećno seme – organska bašta", pomogli su i roditelji mališana, kao i smederevska Ekonomsko-trgovinska škola, koja je uzorala zemlju za organski vrt. Jedan od roditelja poklonio je organsko seme i sertifikovanu zemlju, dok je preostale količine semena poklonio Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Smederevske Palanke.

- Ovaj projekat nastavak je novog pristupa prema ishrani u PU "Naša radost", u kojoj su vaspitači najpre podučavali decu da iz jelovnika izbace sve što može da naškodi njihovom zdravlju, u prvom redu grickalice i slatkiše - kažu u Gradskoj upravi Smederevo, koja je pokrovitelj celog projekta.

Američka humanitarna organizacija CWS pomoći će i u nastavku projekta, kojim se planira podizanje plastenika, kako bi mališani tokom cele godine imali organsko povrće u svom jelovniku.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA