OBRADOVIĆ: Nisam odgovoran zbog tuđe krađe

- Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? - upitao je ministar prosvete

  • 19

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović ocenio je da pitanje njegove političke odgovornosti nije sporno, ali da to treba da se razmatra tek kada se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu.

- Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? Ako ne mogu dalje da radim svoj posao, nema problema, ali pitam se koji su to kriterijumi za ocenu uspešnosti ministra: postignuti rezultati ili utisak u javnosti koji stvara bezočna antikampanja - rekao je Obradović za dnevni list "Večernje novosti".

Povodom spekulacija da će i on, poput stranačkog kolege Milutina Mrkonjića, morati da napusti kabinet, Obradović je rekao da pitanje njegove odgovornosti može da dođe na dnevni red tek kada se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova.

- Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke odgovornosti - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šole

    27. jul 2013 | 23:50

    Vrhunac licimerja. Srozao prosvetu i prosvetne radnike na najniže moguće grane, uništio poštovanje prema profesorima od strane učenika i roditelja, ekonomski obesmislio rad u prosveti, poništio rezultate mature i time obesmislio sve što su se neka deca mesecima spremala i tako dalje i dalje ali njegovo samoljublje nema granica kao ni ljudska glupost

  • Vlada

    27. jul 2013 | 23:38

    Ma cao...

  • boki

    27. jul 2013 | 23:52

    jok,. ja sam odgovoran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA