ZEMLJOTRES: Treslo se od Istre do Zagreba

Potres se dogodio u 14.58, a epicentar je bio 17 kilometara jugozapadno od Ogulina, na dubini od 20 kilometara. Još nema podataka o eventualnim štetama

  • 4

Hrvatsku je danas po podne potresao zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihtera s epicentrom 15 kilometara severoistočno od Senja, nedaleko od Drežnice i Lokvi.

Treslo se se od Istre do Zagreba, javili su hrvatski mediji. Zemljotres se osetio i na ostrvu Krku, u Rijeci, Gorskom Kotaru, na području Novog Vinodolskog i Gospića, gde se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde.

Još nema podataka o eventualnim štetama.

Zemljotres se dogodio u 14.58 sati, a kako javlja Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC), epicentar zemljotresa je bio 17 kilometara jugozapadno od Ogulina, na dubini od 20 kilometara.

Svedok potresa iz Klenovice, 20 kilometara zapadno od epicentra, opisao je kako se prvo osetila lagana tutnjava koja se povećavala i ujedno je počelo lagano podrhtavanje do prvog jakog udara kada se zatreslo, otprilike 10 sekundi.

- Nakon toga osetilo se značajnije i neugodno podrhatavanje, poput horizontalnog gibanja tla na prvom spratu do jakog udara koji je najviše zatresao i bio izrazito neugodan - objavio je jedan od građana na portalu EMSC-a.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA