NOVI UDAR: Struja skuplja za 11 odsto

Na prosečnom računu za struju koji u Srbiji trenutno iznosi 3.500 dinara od avgusta će se ta suma popeti na 3.885 dinara

  • 7

Od sutra poskupljuje struja. Avgustovski račun za električnu energiju biće veći za oko 11 odsto.

To znači da će porodice koje imaju prosečnu potrošnju izdvajati oko 400 dinara više samo po ovom osnovu, ne računajući rast cena hrane koja skuplja električna energija povlači sa sobom.

Na prosečnom računu za struju koji u Srbiji trenutno iznosi 3.500 dinara od avgusta će se ta suma popeti na 3.885 dinara.

Promenjen će biti i datum plaćanja računa za struju, sa 25. na 28. dan u mesecu.

Ovo pomeranje je ministarka energetike Zorana Mihajlović nedavno obrazložila time što se "što se vrlo često dešava da upravo tada građani dobijaju plate i penzije, i samim tim ljudi ne mogu do tog trenutka da plate svoje obaveze".

Ona je poručila da će Ministarstvo poslati uputstvo distribucijama da nikako ne isključuju građanima struju niti da im šalju bilo kakve opomene do 28. u mesecu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic/ Katarina Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    31. jul 2013 | 08:17

    Za sledece izbore, ako ih docekamo, samo treba okretati kontra od onoga sto obecavaju! Ako kazu da ce pojeftiniti, znaci poskupece, ako kazu da ce biti nova radna mesta, znaci bice otpustanje, ako kazu da cemo ziveti bolje znaci bice gore!

  • Milos

    31. jul 2013 | 01:46

    Jel je na ovo mislio vuchic,kada je rekao da hoce da modernizuje Srbiju?

  • Vlada

    31. jul 2013 | 01:33

    Treba pokloniti Srbiju nekom arapinu ili svajcarcima ili kinezima i pustiti oni da je vode inace pukosmo do kraja godine. Struju i ko je malo placao nece imati da plati. Posto ako platis struju neces imati sta da jedes. Ovo je strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA