Ko je Milan Poparić, član Pink Pantera

Pripadnik bande Milan Poparić rođen je u Kelnu u Nemačkoj, ali je kao adresu prebivališta prijavio Livno, gde je u srpskom selu Provo živeo do 13. godine. On je osumnjičen da je ukrao dijamante vredne 136 miliona evra

  • 12

Član bande "Pink Panter" Milan Poparić odrastao je u selu Provo nadomak Livna, i to kod bake i dede, a u tom gradu završio je sedam razreda osnovne škole, potvrdili su Poparićevi rođaci.

Prema službenim informacijama iz Interpolove poternice, Poparić je rođen u Kelnu u Nemačkoj, ali je adresu prebivališta prijavio u Livnu, gde je živeo do svoje 13. godine.

Poparićevi bliži rođaci potvrdili su da je Milan poreklom iz BiH, tačnije iz sela Provo, saznaje "Dnevni avaz". Selo Provo nalazi se u donjem Livanjskom polju, u podnožju planine Dinare, na oko oko 30 kilometara od Livna. Godine 1991. u selu je živelo 223 stanovnika srpske nacionalnosti, u 78 domaćinstava. Pred ofanzivom združenih Hrvatskih vojnih snaga ovaj narod se iseljava, a sela su spaljena.

Njegov rođak Marinko Poparić rekao je da su Milana odgajili baka i deka, koji su se brinuli o njegovom odrastanju jer su mu roditelji radili u inostranstvu.

- Milan je kao dečak doveden u Provo. Posle toga su i njega odveli u inostranstvo. Više ga nismo nikada videli u selu, niti je uopšte dolazio, ni on, ni njegova porodica. O njima više niko ništa nije čuo. Ni mi ne znamo šta je bilo s njima - priča Marinko.

Poslednju informaciju o Milanu, kako priča Marinko, saznali su pre nekoliko dana, kada je objavljena vest da je pobegao iz zatvora u Švajcarskoj i da je osumnjičen za pljačku dijamanta u Kanu.

- Dok je živeo u Livnu, bio je fin mladić. Išao je u školu, gde je završio sedam razreda. Ne znamo zbog čega je odabrao ovaj "posao", ni zašto se priključio toj bandi. O tome ne bismo želeli da govorimo, jer zaista ništa ne znamo - rekao nam je Marinko.

Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, rekao je da u bazi podataka ne postoji ime Milana Poparića, niti da je bilo gde zavedeno da je on državljanin BiH.

- On je možda poreklom iz Livna, ali mu ovde nije prebivalište. Nema ga ni u knjigama državljana BiH. Kako je dobio državljanstvo, to je neko drugo pitanje s obzirom na posao kojim se bavi. Moguće je da je državljanstvo dobio nekim ilegalnim putevima. Sve je moguće - kaže Vrdoljak.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    31. jul 2013 | 12:55

    E bas tako i izgleda kao da je iz Livna...to jest neke vukojebine u Bosni. Maksimum intelekta bi mu bio da cuva dve koze tamo, tako da jedino sto mu preostaje da postane secikesa, baraba i razbojnik. Uzas kako se koti debilni genetski kod kao zecevi.

  • VforV

    31. jul 2013 | 13:37

    Secikesa,a odradio posao od nekoliko desetina miliona €?!?! Mogu da su ti odvratni,ili ne,ali Pink panteri su sve,samo ne glupi! Naprotiv...

  • tulalan

    31. jul 2013 | 13:18

    Perica gluplji nego sto mu ime kaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA