ŠPANSKI MAŠINOVOĐA: Ne shvatam kako nisam zakočio

- Ne mogu to da objasnim. i dalje mi nije jasno šta se dogodilo - odgovorio je mašinovođa Fransisko Hose Garson na pitanje sudije zašto nije na vreme usporio pre oštre krivine

  • 1

Mašinovođa voza koji je prošle sedmice u Španiji izleteo iz šina i udario u zid, pri čemu je poginulo 79 ljudi, izjavio je sudiji da "ne shvata" zašto nije na vreme zakočio i sprečio nesreću, navodi se u sudskom zapisniku sa saslušanja.

- Ne mogu to da objasnim. Ni dalje mi nije jasno šta se dogodilo - odgovorio je mašinovođa Fransisko Hose Garson na pitanje sudije zašto nije na vreme usporio pre oštre krivine na stanici u gradu Santjago de Kompostela.

Na ponovljeno pitanje sudije zašto je došlo do sudara, Garson je rekao:

- Iskreno vam kažem da ne znam. Ne bih bio tako lud da ne zakočim na vreme.

Sudija Luis Alaes je Garsona, optuženog za ubistvo iz nehata po 79 tačaka, pustio nakon saslušanja na slobodu uz kauciju.

Zvaničnici španske železničke kompanije "Renfe" navode da pruga na kojoj je došlo do nesreće nije bila opremljena mehanizmom za automatsko kočenje, koje postoji na nekim brzim prugama u toj zemlji, i da je bilo na mašinovođi da zakoči.

Garson je na saslušanju rekao da je zakočio, ali je u tom trenutku sudar već bio "neizbežan".

Podaci iz "crne kutije" voza pokazali su da je mašinovođa u trenutku nesreće razgovarao telefonom sa zvaničnikom "Renfea" i vozio brzinom od 153 kilometra na sat, što je gotovo dvostruko više od dozvoljene brzine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alpha

    31. jul 2013 | 21:50

    e ludaku,kako i da shvatis kad nisi normalan,jer da jesi, ne bi nikad to uradio,nego bi mislio na tudje zivote.Samo mi jedno nije jasno sto si ti preziveo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA