Srbi na severu KiM deblokirali put u Rudaru

Specijalni savetnik direktora Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije Zoran Milojević rekao je da će saobraćaj na magistralnom putu najkasnije do 20 časova biti u potpunosti normalizovan

  • 2

Posle razgovora sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i donošenja odluke Euleksovog sudije u sudu u Kosovskoj Mitrovici o puštanju na slobodu uhapšenog Slobodana Repića i jednomesečnog pritvora Žarku Veselinoviću, građani su odlučili da deblokiraju magistralni put južna Kosovska Mitrovica – Leposavić u mestu Rudare kod Krsta.

Građani su blokirali put u ponedeljak oko 16 sati u znak protesta zbog hapšenja Srba na severu pokrajine, pola sata posle hapšenja njihovih sugrađana Slobodana Repića i Žarka Veselinovića.

Specijalni savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Zoran Milojević je u izjavi za Telegraf rekao da je "uklanjanje barikada na putnom pravcu južna Mitrovica - Leposavić u toku".

- Građani su blokadom puta skrenuli pažnju na problem za koji i oni shvataju da ne može da se rešava na ovaj način, uverili smo ih da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju učiniti sve kako se ne bi ponovile ovakve akcije – rekao je Milojević, i naglasio da će saobraćaj na magistralnom putu najkasnije do 20 časova biti u potpunosti normalizovan.

On je dodao da su građani sa razlogom zabrinuti, imajući u vidu njihova iskustva i hapšenja koja su više puta greškom od strane Euleksa i Rosu izvedena na severu pokrajine.

Milojević je naglasio da je advokat Žarka Veselinovića Miodrag Brkljač rekao da nema osnova za produženje njegovog pritvora.

- Očekujemo da će Veselinović biti pušten u najskorije vreme – rekao je Milojević.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    31. jul 2013 | 21:20

    Шта чини Србија на чијој територији, ако нисте признали Косово као што лажете, чије грађане хапсе терористи у садејству са окупаторским нелегалним еулексом? Где је сада дебели, не чује се? Зашто нико не хапси шиптарске злочинце?! Изгледа само су Срби подложни "суђењу"?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA