SAD: Nove sankcije Iranu

Na "crnu listu" stavljena su preduzeća koja se bave poslovima u sektoru naftne industrije, rudarstva i građevine, a u zakonu se navodi da je cilj da se do 2015. godine potpuno onemogući Iranu prodaja nafte u svetu

  • 4

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je nove sankcije Iranu koje se odnose na naftni sektor i druge industrije i čiji je cilj onemogućavanje jačanja nuklearnih kapaciteta te zemlje.

Ovim zakonom, usvojenim u sredu sa 400 glasova "za" i 20 "protiv", upućen je provokativan signal Teheranu uoči inauguracije novog predsednika Hasana Rohanija u nedelju, ocenila je agencija AFP.

Na "crnu listu" stavljena su preduzeća koja se bave poslovima u sektoru naftne industrije, rudarstva i građevine, a u zakonu se navodi da je cilj da se do 2015. godine potpuno onemogući Iranu prodaja nafte u svetu.

Protivnici zakona su ukazali na "loš tajming" usvajanja zakona jer je to učinjeno samo tri dana pre inauguracije Rohanija. Oni smatraju da bi SAD trebalo da iskoriste odlazak Mahmuda Ahmadinežada kao šansu za približavanje Iranu.

U usvojenom zakonu se ne pominje Rohanijeva pobeda na predsedničkim izborima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. avgust 2013 | 09:55

    Svuda moraju gurat nos ti ameri.

  • Adem

    1. avgust 2013 | 10:46

    To su samo price....Vec desetak godina ista prica amera a nikada ni najmanje zlo protiv Irana....Ljudi oni su saveznici,vec godinama.....

  • Zlo i naopako

    1. avgust 2013 | 10:55

    Jos malo mogu da se kurce,a kad puknu nama ce da svane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA