KREMLJ: Odnosi SAD i Rusije neće trpeti zbog Snoudena

- Naš predsednik je mnogo puta izrazio nadu da ovo neće uticati na karakter naših odnosa - rekao je Jurij Ušakov, pomoćnik predsednika Vladimira Putina

  • 2

Odnosi Rusije i SAD neće trpeti zbog "relativno beznačajnog" slučaja bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena, izjavio je danas visoki zvaničnik Kremlja.

- Naš predsednik je mnogo puta izrazio nadu da ovo neće uticati na karakter naših odnosa - rekao je pomoćnik predsednika Vladimira Putina Jurij Ušakov, dodajući da nema naznaka da će američki predsednik Barak Obama otkazati planiranu posetu Moskvi u septembru, prenosi Rojters.

Bivši saradnik američke Centralne obaveštajne agencije Edvard Snouden napustio je ranije danas tranzitnu zonu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi i ušao na teritoriju Rusije, pošto je dobio dokumenta za privremeni azil, javljaju ruske agencije.

Njegov advokat Antalij Kučerena izjavio je da je Snouden od ruske Federalne migracione službe dobio dokumenta koja mu omogućuju da napusti tranzitnu zonu aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA