GDE NA KAFU I SOK: Najskuplji Budva, Dubrovnik i Beograd

Ako želite da se jeftino provedete, onda put pod noge pa u Sarajevo, Skolje ili Prištinu; Izbegavajte Budvu, Dubrovnik, Zagreb i Beograd jer će vas tamo kafa i sok koštati dva puta skuplje - čak i do 8 evra

  • 5

Rezultati mini-istraživanja koje su proveli novinari agencije Anadolija pokazali su da je u zemljama regije najskuplji izlazak "na kafu i sok" u Dubrovniku i Budvi, a najjeftiniji u Sarajevu, Skoplju i Prištini.

Tako u jednom prosečnom kafiću u Sarajevu kafu možete popiti po ceni od 0,75 do 1 evra, sok za 1,5 evra, mineralnu vodu za 1 evro, pivo za 2 evra, dok kuglu sladoleda možete dobiti za 0,5 evra. Prema tome, za prosečan izlazak u bosanskohercegovačkoj prestolnici treba da izdvojite 2-5 evra.

U kafićima u Prištini sa standardnim cenama, kafa košta oko 1 evro, sok 1,5 evra, pivo 1,5 evra, mineralna voda 0,5 evra i kugla sladoleda oko 0,5 evra. Prema ovim cenama, za solidan izlazak u Prištini jednoj osobi je potrebno takođe 2-5 evra da se lepo provede i proćaska sa društvom.

Isto tako, u standardnom kafiću u Skoplju za kafu je potrebno izdvojiti od 1 do 2 evra, za sok oko 1 evro, pivo oko 1 do 2 evra, mineralnu vodu 1 evro i kuglu sladoleda 0,5 evra.

S druge strane, od glavnih gradova regije, najskuplji prosečni dnevni izlasci su u Zagrebu i Beogradu. U glavnom gradu Srbije, kafa u standardnom kafiću košta od 1,5 do 3 evra, sok oko 2 do 3 evra, pivo od 1 do 2 evra, mineralna voda 1 evro i kugla sladoleda od 0,5 do 1 evra. Prema tome, za izlazak sa društvom u Beogradu jednoj osobi potrebno je ukupno od 6 do 8 evra.

U Zagrebu kafa košta oko 1,5 evra, sok 2 evra, pivo 3 evra, mineralna voda 1,5 evra i kugla sladoleda oko 1 evro. U kafićima i restoranima u Podgorici za kafu je potrebno izdvojiti od 1,2 do 2 evra, za sok 2 evra, za mineralnu vodu 1 evro, pivo može da se popije za 1,5 do 2 evra i kuglu sladoleda za 0,6 evra.

Cene rastu kako idete prema jugu i stižete do morske obale. Cene na hrvatskom i crnogorskom primorju su znatno veće nego na kopnu. Po skupoći se posebno izdvajaju Dubrovnik, Makarska i Budva, dok je na bosanskohercegovačkom moru, u Neumu, za jednostavan izlazak potrebno izdvojiti znatno manje novca.

Za kafu i mineralnu vodu u Dubrovniku potrebno je izdvojiti po 3,5 evra, dok su sokovi 4 ili 5 evra. Pivo se može popiti za 5 ili 6 evra.

Na crnogorskom primorju, u jednom prosečnom kafiću u Budvi, za kafu je potrebno izdvojiti od 2 do 2,5 evra, za sok 2 do 4 evra, mineralnu vodu 2 evra, za pivo 3 do 5 evra i kuglu sladoleda 1 do 1,5 evra.

Dakle, u Dubrovniku i Budvi dnevni izlazak sa društvom "na kafu i sok" dva puta je skuplji nego u Sarajevu, Prištini i Skoplju.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ds

    2. avgust 2013 | 14:06

    Glupost od informacija

  • Sloba

    2. avgust 2013 | 13:52

    Cafe machiato ( pošto je sada teško naći običnu kafu u gradu) u Prištini je u terminu od 07- 10 ujutru I od 12-14h 0.50 evro centi , inače košta 0.70 evrocenti. Što se tiče ostalih stvari jeftinije je svakako od ostalih gradova sem Skoplja gde je najjeftinije za provod ali I za zivot

  • vaš novinar

    2. avgust 2013 | 15:00

    Opet onaj račun što ga Nikša kralj odradi u Dubrovniku.....hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA