POSLOVNA PONUDA: Ruski Fejsbuk želi Snoudena

Snouden je izjavio kako više neće otkriti ništa vezano uz američke programe nadgledanja, kao i da u Rusiji želi da krene iz početka

  • 0

Dan nakon što je u Rusiji odobren azil bivšem američkom obaveštajcu Edvardu Snoudenu, on se zahvalio vlastima zemlje i istakao da je pravda pobedila. Druga najveća društvena mreža u Evropi već mu je ponudila posao.

- Zahvaljujem Rusiji što mi je odobrila azil u skladu s njenim zakonima i međunarodnim obavezama. Poslednjih osam nedelja videli smo da Obamina administracija ne pokazuje nimalo poštovanja prema domaćim i međunarodnim zakonima, ali pravda je na kraju pobedila - stoji u Snoudenovom pismu.

Snouden je izjavio kako više neće otkriti ništa vezano uz američke programe nadgledanja, kao i da u Rusiji želi da krene iz početka. Azil mu je odobren na godinu dana. Na pitanje o Snoudenovoj trenutnoj lokaciji, advokat begunca odbio je da odgovori, dodavši samo da se nalazi na "sigurnom mestu".

Snouden će, tvrdi francuski Le Monde, u Rusiji pokušati da nađe posao.

- Radi se o visokokvalifikovanom stručnjaku koji stalno prima ponude za posao, tu neće biti nikakvih problema-  rekao je Snoudenov advokat.

VKontakte, druga najveća društvena mreža u Evropi, posle Fejsbuka, Snoudenu je već ponudila posao.

- Pozivamo Edvarda Snoudena u Sankt Petersburg. Bili bismo izuzetno zadovoljni da se pridruži ekipi naših najboljih informatičara. Mislim da bi Edvarda zanimalo raditi na zaštiti privatnih podataka naših korisnika - stoji u pismu kompanije.

Prema anketi koja je objavljena u SAD, gotovo 55 posto američkih birača smatra da je Snouden "upozorio građane SAD na alarmantno stanje", dok ga 34 odsto smatra izdajnikom.

- Većina američkih birača Snoudena vidi kao pozitivca, ali anketa je urađena pre nego što je dobio azil u Rusiji - navode s Univerziteta Kvinipek, koji je sproveo anketu.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA