DINKIĆ: Moj naslednik da ne bude tunjav

Lider URS-a je narednom ministru finansija i privrede poručio da mora da bude stručan, da misli svojom glavom i da ima svoje "ja"

  • 7

Odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da svom nasledniku ostavlja "solidno popunjenu" državnu kasu, u kojoj je na kraju jula bilo oko 784 miliona evra. Dinkić je narednom ministru poručio da "ne sme da bude tunjav", da mora da bude stručan i da misli svojom glavom.

- To je solidna baza, i moj naslednik neće imati tako tešku situaciju kao ja - rekao je Dinkić, i dodao da je, kada je postao ministar pre godinu dana, zatekao praznu kasu.

Dinkić je poručio svom nasledniku na mestu ministra finansija da "ne sme da bude tunjav", da mora da bude stručan, da misli svojom glavom i da ima svoje "ja".

- Nestranačke ličnosti na mestu ministra mogu da uspeju na tom mestu "samo ako imaju totalnu političku podršku najjačeg čoveka u Vladi" - naglasio je Dinkić.

On je naveo i da je planirao da podnese ostavku na mesto ministra odmah posle današnje konferencije, ali da ga je vicepremijer Aleksandar Vučić zamolio da to ne čini dok se ne zakaže sednica Skupštine Srbije na kojoj će se birati novi ministri.

Dinkić je najavio da je zbog Vučićeve korektnosti, i zbog toga što će "Vučić biti budući premijer", odlučio da sačeka, i da će i on i ostali ministri iz URS-a ostati na svojim pozicijama dok se ne zakaže sednica skupštine.

- Mi smo u glavi već van Vlade - istakao je Dinkić, i dodao da će otići na neplanirani godišnji odmor, a ostavku će podneti dan pre zakazivanja sednice Skupštine o rekonstrukciji Vlade.

Prema njegovim rečima, lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić procenio je da će Vučiću pasti rejting nakon što njegova stranka, Srpska napredna stranka, preuzme resor finansija.

Dinkić je naglasio i da ga je Dačić "ljudski kompletno razočarao" i da nije mogao da veruje da je Dačić toliko sebičan i da vodi računa samo o sebi, a ne o partiji, niti o državi.

On je dodao da je Dačić odlučio da u rekonstruisanoj Vladi nema mesta za URS jer još neko vreme želi da ostane na mestu premijera.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. avgust 2013 | 17:29

    Ne daj Boze da naslednik bude "strucan" kao ti, i da Bog da da bude tunjav u upropascivnju zemlje, i da nema tvoje "ja" da moze da se udruzuje sa kim stigne samo da bi ostao na vlasti!! Zbogom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • VforV

    2. avgust 2013 | 13:30

    Da ti nije bilo mame,koja je jedan od najvecih ekonomskih eksperata,da te nauci svim forama,ne bi bilo veceg tunjavka od tebe. I bilo bi nam bolje...

  • N.N

    2. avgust 2013 | 14:35

    Ne brini se Dinkicu,nemas ti konkurenciju,tunjav ko ti vise se ne radja ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA