JAHTING PROSTITUCIJA U CG: Zarade 500 evra za sat!

Javna je tajna da za učešće na zabavama na jahtama devojke, koje se obično predstavljaju kao starlete ili go-go igračice dobijaju od 50 do čak 500 evra na sat

  • 19

Takozvana elitna ili jahting prostitucija zaživi obično tokom letnje turističke sezone, kada, uglavnom u Budvu, dolaze devojke koje na zabavama koje se priređuju na jahtama zarađuju ogromne svote novca.

Javna je tajna da za učešće na zabavama na jahtama devojke dobijaju od 50 do čak 500 evra na sat.

Takve devojke se obično predstavljaju gostima da su zaposlene kao hostese, go-go igračice ili starlete. U Upravi policije tvrde da su „u skladu sa Krivičnim zakonom angažovali nekoliko sektora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kako bi na kvalitetan način suzbili ovu pojavu u bilo kom obliku".

Uprkos tome, policajci su za prvih pet meseci tekuće godine podneli dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru (navođenje na prostituciju), kojima su obuhvaćena dva lica, a prekršaji su registrovani u Baru. Tokom 2012. godine podnesena su četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru kojim je obuhvaćeno pet lica - navodi se u saopštenju dostvaljenom „Blicu Crna Gora“.

Izvršna direktorka Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević je nedavno izjavila „Blicu Crna Gora“ da policija ima kapacitete i snage da stane na put ovoj pojavi.

- Mislim da je naša policija sposobna da to kontroliše i da stanu na put tome. Ali bi dobro bilo da se inspekcijske službe uključe i češće kontrolišu - kazala je Raičević.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic / A. Knežević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    2. avgust 2013 | 19:01

    A koliko je nasih devojaka koje idu dole,da se ne lazemo...jedini razlog sto nemamo jahting prostituciju ovde je sto nemamo more...

  • Hanover

    2. avgust 2013 | 18:27

    Ako devojke svojom voljom (uglavnom)idu na te jahte,sta ima tu da se mesa policija i sigurna kuca?

  • najprovokator

    2. avgust 2013 | 20:30

    Olja Crnogorac 500 eura...nije bas sat vremena,malo duze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA