U KOMŠILUKU POJEFTINJENJE: Cene hrane u BiH niže za 10 odsto

- Za razliku od ranijih 25 maraka, za 25 kilograma brašna ćemo plaćati po 15 KM. Međutim, hleb sigurno neće pojeftiniti, kako to građani očekuju - kaže direktor potrošačke zadruge "Euro BiH"

  • 2

Za razliku od prethodnih meseci, kada su cene osnovnih životnih namirnica i drugih artikala u većini okolnih zemalja neprestano rasle, tokom juna i jula u Bosni i Hercegovini osnovne životne namirnice pojeftinile su za 10 odsto, pokazuju podaci Federalnog ministarstva trgovine.

Mensud Lakota, direktor potrošačke zadruge "Euro BiH", izjavio je da su jun i jul  inače najjeftiniji meseci. Dodao je i da u narednom periodu ima prostora za stabilizaciju cena.

- Šećer, ulje i brašno se mogu kupiti i za pola marke jeftinije. Ovo je lepa vest, kada se ima u vidu da je prošle godine bio evidentiran konstantni rast cena robe široke potrošnje. Takođe, imamo niže cene sezonskog voća i povrća, jer je sada vreme ubiranja plodova. Ovakve cene zadržaće se do jeseni, kada se može očekivati novo poskupljenje - kaže Lakota.

Prema njegovim rečima, potrošače su obradovale i znatno niže cene brašna poslednjih dana ali je dodao da će cene hleba ostati iste.

- Za razliku od ranijih 25 maraka, za 25 kilograma brašna ćemo plaćati po 15 KM. Međutim, hleb sigurno neće pojeftiniti, kako to građani očekuju. Pekari su do sada poslovali s gubitkom, tako da će cena peciva ostati ista - objasnio je Lakota i dodao da se niže cene brašna neće još dugo zadržati.

( Telegraf.rs / Izvor: mojevijesti.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oxy

    5. avgust 2013 | 11:44

    Ovdje u BiH da je sve dzaba mi to nemamo otkud platiti...sra... od drzave

  • Tutor

    5. avgust 2013 | 11:37

    Hleb ne spada u peciva. Da ga meni neko prodaje po 72 dinara prestao bih da ga jedem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA