Oporavlja se devojčica koju je majka predozirala lekovima

Devojčica (4) iz Paraćina koju je majka J. I. predozirala lekovima za smirenje oporavlja se u Univerzoitetskoj klinici u Tiršovoj, a lekari smatraju da neće imati posledica po zdravlje

  • 1

Četvorogodišnja devojčica iz Paraćina koju je majka J. I. predozirala lekovima za smirenje oporavlja se, a lekari smatraju da neće imati posledica po zdravlje, saznaje nezvanično "Blic“ u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.

Majka, koja odranije ima psihičkih problema, nakon otkrivanja slučaja odvedena je u psihijatrijsku bolnicu "Laza Lazarević“. Slučaj je prijavljen beogradskoj policiji, a majka je priznala da je detetu davala lekove za smirenje.

U beogradskom Centru za socijalni rad kažu da se u ovakvim slučajevima, kada su ugroženi zdravlje ili život deteta, odmah kreće u postupak lišavanja roditeljskog prava.

- Ispituje se da li je drugi roditelj podoban da brine o detetu. Ako to nije slučaj, proveravaju se prvi srodnici kako bi se obezbedila bezbednost deteta i sredina u kojoj može da se izleči od traume i oni postaju staratelji. Ako ni to ne može da obezbedi sigurnost deteta, traži se hraniteljska porodica - navode u Centru za socijalni rad.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. avgust 2013 | 10:40

    Ma da sad kad je zena psihicki potpuno unistena dajte dete ljudima koji su je i napravili takvu. Gde ste ranije da joj pomognete i sklonite i nju i decu od nasilnika i svakodnevnog maltretiranja?? Strasno dokle smo mi dosli i koliko nisko smo pali. Svi su znali sta joj rade a niko nije reagovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA