Kako je Rus prevario banku i dobio je na sudu!

Dmitrij Agarkov (42) kamatu je smanjio na nulu, a precrtao je i sve bankarske naknade. Prepravljeni ugovor koji je poslao banci vratio mu se pečatiran i potpisan, a u istom paketu stigla je i kreditna kartica

  • 4

Dmitrij Agarkov (42) prevario je vodeću rusku onlajn banku i to na bankarski način. Sam je izmenio ugovorne odredbe, a u banci su samo "robotski lupili pečat".

Na njegovu adresu je 2008. stigla ponuda vodeće ruske onlajn banke Tinkof kredit sistems za novu kreditnu karticu. Uslovi mu i nisu bili nešto privlačni pa je na priloženom ugovoru koji je bio u elektronskoj formi prepravio sve što mu nije odgovaralo i svoju verziju vratio u banku, piše Dnevnik.hr.

Kako javlja ruska državna televizija RT, Dmitrij je pri prepravljanju ugovora sebi dao oduška. Kamatu je smanjio na nulu, precrtao je sve bankarske naknade, a osigurao se i za slučaj da banka jednostrano pokuša promeniti ugovorne odredbe.

Naveo je da mu banka za svaku promenu mora platiti tri miliona rubalja (91.000 američkih dolara), a za jednostrano otkazivanje ugovora šest miliona rubalja (182.000 dolara).

Za divno čudo, prepravljeni ugovor koji je poslao banci vratio mu se pečatiran i potpisan, a u istom paketu stigla je i kreditna kartica.

Njegov advokat Dmitrij Mihaljevič kaže da se, prema ugovoru, banka obavezala da mu pozajmi koliko god novca on poželi.

- Da je poželeo da kupi ostrvo negde u Maleziji, banka bi morala da mu da novac za to - dodaje Mihaljevič.

Ipak, prošle su dve godine, a iako Agarkov za to vreme nije ni pomišljao o šopingu u Maleziji, banka je poželela da ga se reši 2010. godine. Jednostrano je otkazala ugovor, a 2012. godine ga je i tužila zbog 45.000 neplaćenih rubalja za naknade i kamate, iako ih u ugovoru zapravo nije bilo.

Sud je poštovao "sitna slova" u ugovoru i stao na Dmitrijevu stranu, proglasivši prepravljeni ugovor potpuno valjanim, a banka je morala priznati da je pogrešila. Advokat Mihaljevič ironično kaže da su na sudu kazali ono što obično govore njihovi klijenti: "Ugovor nismo ni pročitali".

Agarkov je na kraju pokrenuo protivtužbu i sada od banke zbog jednostranog raskida i nepoštovanja ugovora ukupno potražuje 30 miliona rubalja (909.000 dolara).

Direktor banke u kojoj očigledno ne čitaju ugovore, Oleg Tinkov, na svom je Tviter profilu najavio žestoku borbu.

- Naši advokati smatraju da neće dobiti novac, nego četiri godine zatvora zbog prevare. Kod nas je sve jasno i transparentno - napisao je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alexa

    9. avgust 2013 | 12:03

    Hahaha vasi advokati ce vam uzeti jos para a ovo cete coveku isplatiti sto niste citali ugovor, covek je izneo sta on misli i kako njemu odgovara a vi ste se slozili sa tim i pecatirali i potpisali to ako cete pravno sve he na svom mestu sto niste citali hihihi svaka cast majstore,samo mislim da je to on u sali uradio i mislio da nece ni dobiti kreditnu kartucu banka je pogresila ne on

  • Ivana B.

    9. avgust 2013 | 11:06

    Car ;))) bravo !!!

  • Nismo veverice

    9. avgust 2013 | 12:03

    Херој!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA