• 60

DOBRO VAM UČINJELO: Na crnogorskoj plaži suncobran i ležaljka 75 evra, u Tempu 15!

Najskuplji plažni mobilijar od turističkih velesila imaju Crnogorci. U Turskoj i Grčkoj iznajmljivanje suncobrana i ležaljki u proseku od 5 do 8 evra. Najjeftinije na Adi Ciganliji

 • 60

Iznajmljivanje plažnog mobilijara (suncobran i dve ležaljke) na Crnogorskom primorju dostiže cenu i do 75 evra (u Miločeru), dok u beogradskim prodavnicama ništa manje kvalitetan suncobran možete da pazarite u trajno vlasništvo za 349,90, a ležaljku za 1399,00 dinara!

 

Razlika u računici nije ništa bolja ni ako se uzmu u obzir cene na manje na "ekskluzivnim" plažama u bratskoj nam državi, na kojima se iznajmljivanje plažnog mobilijara kreće između 10 i 30 evra. Paprene cene su, kažu, proizvod toga što je cela obala preplavljena privatnicima, koji su zakupili delove plaža. 

 

Da barem u ime starog zajedničkog života Crnogorci hoće da nam dozvole da na njihovim plažama koristimo svoj suncobran i ležaljku, preporučili bismo vam da plažni mobilijar uvrstite na listu letnjih krpica koje ćete poneti sa sobom.

 

Ovako nam preostaje samo da konstatujemo da se na turistima u Crnoj Gori zarađuje daleko više nego što smo mogli i da sanjamo.

 

 

Interesantno je da na Adi ceo separe u kafiću može da se iznajmi za dve kafe, koje u proseku koštaju 300 dinara! Pritom možete da ih cevčite i bez problema se o "njihovom trošku" izležavate ceo dan.

 

Na vama je, međutim, da odlučite šta se nalazi na listi vaših prioriteta.

 

Poređenja radi, izdvajamo cene plažnog mobilijara na najčešćim turističkim destinacijama u regionu.

 

U Grčkoj u Stavrosu se ležaljke i suncobran ne plaćaju. Dovoljno je da naručite dva pića, pri čemu đus košta između 2,5 i 3 evra, frape od 2 do 3 evra, a ostala pića - više od 3 evra.

 

U Pargi ležaljke i suncobran mogu da se iznajme po ceni od 6 do 8 evra, na Rodosu za 8 evra, a Zakintosu - 6 evra. Interesantno je da je na plažama u Zakintosu na kojima iznajmljivanje plažnog mobilijara košta 10 evra, u cenu uračunato piće. Dakle, mobilijar dobijate za četiri kafe od po 2,5 evra.

 

 

Na turskim plažama je takođe daleko povoljnija situacija nego na crnogorskom primorju. U Alanji na Kleopatrinoj plaži iznajmljivanje suncobrana i dve ležaljke košta 5 evra, uz besplatno korišćenje Wi-Fi signala za internet.

 

Interesantno je da za razliku od Crnogoraca, Turci dozvoljavaju turistima da ponesu svoj suncobran i ležaljku. U Marmarisu za dva pića dobijate dve ležaljke i suncobran. A, cena dva pića je 5 evra.

 

U italijanskom gradiću Gaeta (između Napulja i Rima) iznajmljivanje tri ležaljke i suncobrana iznosi 25 evra, dok u Španiji zakup ležaljke košta 4, a suncobrana 10 evra.

 

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nemanja

  20. avgust 2013 | 11:26

  Da im nije srba nebi imali njih 100 na plazama u crnoj gori dizu cene kao da je monte carlo a ne budva

  103
  46

  Podelite komentar

 • heisenberg

  20. avgust 2013 | 11:24

  u milocer ide 5% ljudi... u budvi 10 evra suncobran i lezaljka

  96
  9

  Podelite komentar

 • mladen

  20. avgust 2013 | 11:29

  ...radi se o Milocerskoj plazi u cijem zaledju je i hotel gde je dnevni pansion od 1000 evra pa navise tako da 75 evra dnevno za suncobran je odgovarajuca cens za takvu klijentelu

  89
  28

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok