Ovo je 6 ključnih ekonomskih mera novog ministra finansija!

Lazar Krstić zauzvrat traži maksimalnu političku podršku i garanciju da mu se niko neće mešati u posao. Predlaže nultu toleranciju prema poreskim dužnicima i veće poreze za bogatije

  • 27

Najozbiljniji kandidat za novog ministra finansija Lazar Krstić predložio je vicepremijeru Aleksandru Vučiću šest mera koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

Prva mera odnosi se na nultu toleranciju prema poreskim dužnicima, kako bi svi morali da plate dugove, uključujući i tajkune.

Sledi uvođenje progresivne poreske stope tako da bogatiji plaćaju veće poreze.

Krstić predlaže maksimalno otvaranje zemlje za investicije i ubrzanje procedura za izdavanje dozvola.

Akcenat se stavlja i na rešavanje problema preduzeća u stečaju i restrukturiranju.

Po uzoru na "Etihad" i "Er Srbiju" tražiće se i strateški partneri za javna preduzeća.

Kao šesta mera, sugeriše se da se ozbiljno radi na povratku što više mladih stručnjaka iz inostranstva.

Uslovi novog ministra su maksimalna politička podrška i garancija da mu se niko neće mešati u posao.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. avgust 2013 | 12:01

    Baci ti sine tu diplomu ! Sta treba Srbiji to je javna tajna. 1. Uvodjenje fiskalnog reda a) puna odgovornost Doo. firmi, naplativos dugova i nakon nestanka vlasnika. b) sprovodjenje carinskih propisa na carinarnicama, prolazi roba na slepere koja je brendirana a kaznjavaju se krajnji potrosaci i prodavci. 2. Ukidanje podsticajnih sredstava za nova radna mesta ili davanje pod uslovom da je drzava suvlasnik, izvinjavam se ali to su nase pare od poreza. 3. Uvodjenje poreza za neobradjene poljoprivredne povrsine. 4. Uvodjenje podsticajnih sredstava za povratak na selo kao i obnova infrastrukture sela. 5. Ukidanje prava na rad posle penzionisanja. a) Penzionisana vojna lica, ostala lica po pravu na beneficije rade i dalje kao savetnici, nocni cuvari, radnici a mladi na birou. Ili plata ili penzija. b) Poslanici i ministri kao i drugi sluzbenici ne mogu imati dupla primanja i za mandat narodnog poslanika i penziju. c) Ukidanje nadoknade za sl. putovanja sluzbenika jer je to njihova duznost i benefit funkcije koja im je dodeljenja, smestaj resiti u samackim hotelima za vreme trajanja zasedanja. 6. Kopove u kolubarskom basenu koji su devastirani puniti vodom da postanu ribnjaci i kupalista. Iskoristiti svaku mogucnost za razvoj turizma. 7. KO je to BOGAT a ko SIROMASAN? a) nasledjena imovina u zbiru sa vasom imovinom moze vas dovesti u status bogatasa a da od te imovine nemate korist ! - uporediti poreske prijave i visinu bogatstva. Za svako ne slaganje i disproporciju odrediti extra porez. 8. Ukidanje beneficija za salterske sluzbenike MUP i sluzbenike u VS, uvodjenje beneficija za majke sa 3 deteta, podsticaj za svako novorodjeno dete. 9. Zabrana otudjenja po pravu otkupa opstinske i gradske imovine. 10. Ukidanje tv pretplate ukoliko placate kablovsku li iptv vezu. a) zabrana emotovanja reklama na RTS jer zive od pretplate. b) sloboda reci i govora, bez prava na tuzbe po osnovu uvrede casti i ostalih gluposti. 11. Razgovarati sa narodom kada gde sta, sve je javna tajna i nista se ne radi po pitanju uredjenja i primene zakona. Korupcija, pljacke JKP to sigurno ne radi obicna raja, vec od tih preduzeca i preko doo podfirmi se izvlaci novac za stranke. 12. Uspostavljanje manje partijskog sistema i sprovodjenje referenduma Republika ili Monarhija, benefit je odmah vidljiv jedni izbori manje nema predsednicke funkcije. I td. Jejlovac mogao bih ti pisati 5 dana.

  • Dejan

    13. avgust 2013 | 11:17

    Pa ovo i moja baba zna..... I za ovo je isao da studira u ameriku?

  • Alex

    13. avgust 2013 | 11:36

    Ovaj ne zna gde dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA