Ovo je 6 ključnih ekonomskih mera novog ministra finansija!

Lazar Krstić zauzvrat traži maksimalnu političku podršku i garanciju da mu se niko neće mešati u posao. Predlaže nultu toleranciju prema poreskim dužnicima i veće poreze za bogatije

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • nolte

    11. septembar 2013 | 16:45

    Laza nema sanse jer ga dovodi Vucic i oslovljava ga sa "sinko"

  • Srdjan Jocic

    13. avgust 2013 | 21:13

    @Aleksandar Alo kre*enu? Stavka br. 2! pa o cemu pricas ti ovde? Pa to je upravo ono sto je dovelo EU do nezaposlenosti. To sto je drzava omogucila zaposljavanje stranih lica i dozvolila privatnom sektoru da ih uposljava kako sa papirima tako i bez. To o cemu ti pises bi izgledalo ovako: Ja, otvorim firmu sa enormnim godisnjim prometom, masa tvojih istomisljenika se pobuni iz neke zavisti sto nekome bolje ide a nekome ne. Skupstina lepo izglasa zakon sa kojim ce preko visokih poreza, kao i doprinosa opustositi najuspesnije privatne firme ove zemlje, samo radi prividno punog budzeta. E zatim ti isti vlasnici, iz cistog revolta i potrebe i prava na egzistenciju, otpustice vecinu svoji radnika, pa mozda i tvoje dete, nece mu vise placati doprinose od 17 000 RSD i platu od 49 000 RSD, vec ce dovesti ljude nize svesti i stanovnike 3. sveta poput ( Bugara, Rumuna, Srba, Hrvata, Bosanaca, i koje-kakvih Africkih i Azijskih zemalja). Dace im neki mizerni smestaj i platu od 20 000 RSD i oni ce biti svi srecni i zadovoljni. Istinsku cenu svega toga placa narod i njihova deca. Jos jedan primer, recimo da zivis lagodno i da si imucan. Zelis kucnu pomocnicu. Tvoje sugradjanke traze odredjene uslove i platu od 30 000 RSD, ali si ti nasao Mongolku koja ce ti biti robinja za 15 000 RSD. Samim tim sto si to uradio, upropastio si celu jednu porodicu i naredne dve generacij. Zasto? S obzirom na sociolosku strukturu naseg stanovnistva, vrlo je verovatno da zena, koju si odbio da zaposlis, je vrlo verovatno, samohrana majka sa jednim detetom u srednjoj skoli, a drugim na fakultetu. Starije dete ce morati da napusti fakultet, jer njihova majka ne radi nigde, student ne moze da nadje posao, drzava ne zeli da pomogne. A ono mladje dete, ce bez obzira na njegove ambicije u zivotu, morati da se zadovolji srednjom skolskom spremom, po zavrsetku iste, tj. nakon 3-4 godina zaposli u nekoj trafici, i tako do kraja zivota. Bez mogucnosti da i svojoj deci sutra obezbedi bolji zivot, obrazovanje i tako dalje i tako blize. Mogao bih o ovome u nedogled, ali Aleksandre, to je upravo o cemu ti pises. Ti bi sa takvim stavom isto unazadio zemlju kao i sadasnji politicari. To je upravo i problem ovog naseg drustva. Niko ne gldeda sustinu i mehanizam kako sve to funkcionise, i koliko je to jedan kompleksni lancani sistem akcija i reakcija. Upravo zato i treba da damo ovom mladom coveku priliku da se pokaze i dokaze. Pa da li ste svi vi koji ovde komentarisete svesni da ce on biti prvi ministar koji je tu zbog svoje strucnosti a ne zbog politicke partije. Svi dosadasnji ministri jedini fakultet koji imaju, jesu politicke nauke. Ako smatrate da ih to cini kompetentnim za svoje funkcije, zao mi vas je. Tako da pre nego ga osudite, razmislite malo.

  • Joman

    13. avgust 2013 | 17:17

    Yale University godisnje kosta 70000$. Kako ces oporezovati pravo na znanje, sta ti si imao pravo da te skoluju a nasa deca ne ni da upisu FON u Bg. Prva stvar je ko ima Yale University ima i dobar posao sa do 1 milion $ godisnje a nece se nuditi sam da radi u Srbiji koja je finansijski rastrojena za 120000e godisnje, patriota si sta ili si gadljiv na pare! Drugo vec smo imali tih strucnjaka godinama za nama pa ne bih jos jednog deonicara u raznim firmama o nasem trosku. Ovde je potrebno na misice dici privredu, kako? Pokrenuti poljoprivredu automatski morace da se pokrtene preradjivacka industrija, pokrecemo izvoz i samo da niko ne uzima vise od onoga sto je predvidjeno. Dakle: - Stroga kontrola uvoza robe iz Kine, u isto vreme raditi na poboljsanju konkurentnosti nasih preduzeca u tim oblastima: Ja smatram da mi mozemo da proizvodimo i staklene case, serpe, krpice, ranceve pa i naocare za vid a ne da to uvozimo, spajalice, rajsnagle, sijalice. Lako je biti pametan iz sobe, verujem da su blokade na svim nivoima ali verujem i da narod nije glasao za ovoliku administraciju ni jucasnje nove konkurse u raspadajucem Ministarstvu gde ce biti udomnjeni partijski pioniri. Prvo treba doneti zakon i izglasati ga u skupstini o otpustanju birokratskog aparata. Automatski ce postati sama birokratija funcionalnija. Ako nama treba 4 godine za gradjevinsku dozvolu onda mi treba da se kolektivno selimo. A ko da nas neko nesto pita osim na izborima kad glasate ne po programu vec po lazima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA