AMBASADOR SRBIJE: Naši turisti u Egiptu su dobro

Dragan Bisenić je savetovao srpske turiste da tokom vanrednog stanja, od 19 časova uveče do šest sati ujutro, ostanu u svojim hotelskim kompleksima

  • 2

Turisti iz Srbije u Egiptu se osećaju sasvim dobro i na uobičajeni način provode svoje godišnje odmore, izjavio je danas ambasador Srbije u Kairu Dragan Bisenić.

On je rekao da je Ambasada tokom 24 sata na raspolaganju svim turistima iz Srbije i da do sada nije bilo njihovih poziva koji bi ukazivali na bilo kakav problem ili pretnju po njihovu bezbednost.

Ambasada je i dalje u kontaktu sa predstavnicima i turističkih agencija i sa našim turistima i sa egipatskim turističkim vlastima, rekao je Bisenić za Jutarnji program RTS-a.

On je istakao da je noć u Kairu protekla mirno nakon jučerašnjeg uvođenja vanrednog stanja.

- Pratimo razvoj situacije i u svakom slučaju prikupljamo sva saznanja, kako bi, ako bi bilo neke potrebe, reagovali na svaki način - istakao je Bisenić.

On je najavio da će u slučaju zaoštravanja situacije biti preduzete sve neophodne mere.

- Vanredno stanje znači zabranu kretanja od 19 časova uveče do šest sati ujutro, a ta zabrana se primenjuje u celom Egiptu, pa i u turističkim središtima i odnosi se i na turiste - objasnio je Bisenić.

On je savetovao turiste da u tom vremenu ostanu u svojim hotelskim kompleksima i da se ne izlažu eventualnim neprijatnostima, jer bi izlazak na ulice u to vreme mogao da dovede i do lišavanja slobode.

Pošto je moguće da dođe, u slučaju protesta i do nekih barikada i protesta na putevima, turistima iz Srbije se preporučuje da ne idu na izlete koji se organizuju na kopnu da ne bi ostali blokirani, a njihov povratak bio otežan, poručio je Bisenić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. avgust 2013 | 09:21

    Koji ludaci

  • vesna -1966

    15. avgust 2013 | 12:48

    Fanatici!! Ali ljudi su ujedinjeni , jeste da su ludi al se bore .mi srbi mnogo trpimo ovo bezblasce i lopovluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA