STRADA I ISTINA: Četiri novinara ubijena u Egiptu, nekoliko teško ranjeno

Život su izgubili snimatelj Skaj Njuza i reporteri nedeljnika "Ekspres" iz Dubaija, dnevnog lista "El Akbar" i sajta RNN

  • 1

Četiri novinara poginula su u sukobima koji su u sredu započeli rušenjem dva protestna kampa u Kairu i nastavili se do duboko u noć, dok je veliki broj novinara teško ranjen.

Poginuli medijski radnici su snimatelj Skaj Njuza Mik Din i novinar nedeljnika iz Dubaija "Ekspres" Habeba Abdelaziz, koji su u Kairu pokrivali proteste Morsijevih sledbenika.

Egipatski novinar Ahmed Abdel Gavad, koji je izveštavao za novine "El Akbar"  je treći ubijeni. Gavad je poginuo dok je izveštavao o sukobima oko džamije Raba el Adavija, a njegovo ubistvo potvrdio je egipatski sindikat novinara.

Četvrti poginuli je Mosab el Šami Rašd, koji je radio za veb sajt RNN, alternativnu proislamsku medijsku mrežu. On je ubijen dok je izveštavao o masakru u Rabi "rukama onih koji su izvršili puč", naveo je na svom Fejsbuk profilu list "Ahram".

Odbor za zaštitu novinara izdao je saopštenje u kome je osudio ubistva novinara.

PRELAZ PREMA GAZI ZATVOREN NA NEODREĐENO

Egipatske vlasti su zatvorile granični prelaz Rafa s pojasom Gaze na neodređeno vreme iz bezbednosih razloga, nakon nasilja širom zemlje.

Stotine Palestinaca ostalo je na obe strane prelaza jedinoj kapiji u svet za pojas Gaze, kojim vlada Hamas, rekli su očevici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    15. avgust 2013 | 13:02

    новинари и истина ???? ха ха

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA