DRAMA U NIŠU: Penzioner pretio samoubistvom, ćerka hoće da ga iseli iz stana! (FOTO)

Posle teških pregovora sa policijom, Slobodan M (79) je ipak pristao da napusti svoj dom, i prepusti ga ćerci. Tokom trajanja pregovora bile prisutne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći

  • 12

Nišlija Slobodan M. (79) pretio je više od dva sata da će skočiti s četvrtog sprata zgrade u ulici Branka Krsmanovića 25 u ovom gradu! Razlog za ovakav potez je sudska odluka o iseljenju iz tog stana. Posle teških pregovora sa policijom, Slobodan je ipak pristao da napusti svoj dom, i prepusti ga ćerci.

Ishod ovog nesvakidašnjeg sudskog spora, Slobodanova ćerka pratila je zajedno sa brojnim radoznalcima koji su se okupili ispred zgrade. Ona je kazala da joj je žao zbog sukoba sa ocem, ali je naglasila da je po zakon stan sada njeno vlasništvo.

-   Nakom smrti moje majke, ja i otac smo nasledili po polovinu stana. Kako nismo nikako mogli da se dogovorimo o deobi, pre dve godine sam na sudskoj licitaciji otkupila njegov deo. Medjutim, iako je dobio novac i dalje je odbijao da mi prepusti stan. Napominjem, da on nije u lošoj situacji, kao građevinski radnik stekao je pristojnu penziju. Imamo i vikendicu u selu gde može da ode ali on nikako ne pristaje da mi preda ono što je moje. Morala sam da se obratim sudu jer i ja sa detetom živim kao podstanar, dok je on sam u stanu od pedeset šest kvadrata – objasnila je Slobodanova ćerka.

Međutim, kada je sa izvršiteljima  došla pred stambenu zgradu Slobodan ih je dočekao na prozoru preteći da će skočiti na beton. Zbog toga su vatrogasci ispod njegovog prozora postavili vazdušni jastuk.

- Već smo jednom pokušali da ga iselimo i, kako je i tada pretio samoubistvom, odlučili smo da predupredimo eventualnu nesreću. Zato smo i mi došli sa sudskim izvršiteljima i postavili zaštitno sredstvo za slučaj da starac ostvari svoju pretnju – kazali su vatrogasci.

Zahvaljujući policijskim pregovaračima, došlo je do zadovoljavajućeg epiloga jer je stan preuzet bez žrtava.

- Naši ljudi su uspeli da ga ubede da odustane od samoubistva i da dobrovoljno napusti stan. Tokom intervencije, niko nije povređen, prema našim saznanjima, on će biti smešten kod prijatelja dok ne odluči gde će se konačno skućiti  – kazao je Aleksandar Slavković, zamenik portparola niške Policijske uprave.

Ono što se moglo čuti kroz vrata stana, dok su pregovarači bili unutra, je ubeđivanje da Slobodan ode u starački dom. Policajci su mu govorili da će mu biti dobro u ovoj instituciji, te da ne tera inat sa ćerkom jer će stan na kraju ostati njegovim unucima. Ubrzo posle toga, starac je pristao da dobrovoljno izađe.

(D. K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana11

    15. avgust 2013 | 15:45

    Pa kako moze coveka, oca, od 79 god da istera na ulicu... Boze, pa u 56 kvadrata ima mesta za tri duse...

  • Cherka

    15. avgust 2013 | 15:56

    Kakva sramota za cerku, rodjenog oca na ulicu, nije mogla da saceka da prozivi u miru jos par godina nego mu uz korumpirano sudstvo na licitaciji otkupljuje deo stana. Uzas. Kako je mogla da otkupi tu polovinu kad je potstanar. Zar je otac bio duzan da joj bilo sta ostavi, da je bio pametan i sve proda i zivi mirno a ne ovako u dubokoj starosti da ga rodjena cerka izbacuje na ulicu. Kakav staracki dom, zasto bi isao tamo? Dali to znaci da svi mi koji imamo roditelje treba da ih posaljemo u staracki dom i otmemo imovinu...

  • 007

    15. avgust 2013 | 16:41

    ovi sto lupaju minuse te treba streljati odmah jel oni su ti koji opravdavaju to.olos bez trunke osecaja prema roditeljima,rodis ga ,gajis i na kraju te istera iz stana ,VESANJE POD HITNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA