U PLAMENU: Zapaljena zgrada egipatske Vlade (VIDEO)

- Vratićemo se zbog naših mučenika - uzvikuju demonstranti, pominjući žrtve nasilja koje je nastalo pošto je vojska nasilno razbila protestne kampove u Kairu, čiji učesnici traže povratak svrgnutog predsednika Mohameda Morsija na vlast

  • 0

Nekoliko stotina pristalica islamističkog pokreta Muslimanska braća upali su u zgradu vlade u Kairu i zapalili vatru na njenom ulazu, javila je državna televizija.

Juriš je, kako navode televizija i očevici, izveden je uprkos bezbednosnim snagama, preneo je Rojters.

Stotine islamista protestuje i u Aleksandriji zbog nasilja vojske nad demonstrantima u kom je prema najnovijim zvaničnim podacima, ubijeno 525 ljudi.

U Aleksandriji, drugom po veličini egipatskom gradu, islamisti su organizovali protestnu šetnju.

- Vratićemo se zbog naših mučenika - uzvikuju demonstranti, pominjući žrtve jučerašnjeg nasilja koje je nastalo pošto je vojska nasilno razbila protestne kampove u Kairu, čiji učesnici traže povratak svrgnutog predsednika Mohameda Morsija na vlast.

Mnogi demonstranti u Aleksandriji nose slike Morsija, koji je svrgnut s vlasti 3. jula nakon uličnih protesta.

Egipatski islamistički pokret Muslimanska braća ranije je saopštio da će srušiti "vojni udar" u zemlji i da će nastaviti mirne proteste, a za danas su planirana nova okupljanja.

U međuvremenu, egipatske sudske vlasti produžile su pritvor Morsiju za još 30 dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA