Srbija ima veliki potencijal za razvoj IT sektora

- Ako samo pogledate broj stanovnika i veliku prisutnost smart telefona, zaključićete da Srbija ima velike mogućnosti i motiv da segment telekomunikacija unapredi - rekao je Dejan Kastelić član Upravnog odbora za tehniku Vip mobajla

  • 0

Srbija ima veliki potencijal za razvoj IT sektora i telekomunikacija, izjavio je član Upravnog odbora za tehniku Vip mobajla, Dejan Kastelić, dodajući da je ta kompanija u Srbiji do sada uložila 762,5 miliona evra i da će nastaviti sa ulaganjima.

- Vip mobajl ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, s obzirom na to da je od januara 2007. do kraja juna 2013. u poslovanje uložio 762,5 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence - rekao je Kastelic Tanjugu.

On je podsetio da je operator mobilne telefonije Vip član Telekom Austrija grupe, koja posluje u osam zemlja u regionu i da Srbija ima dobar potencijal.

- Ako samo pogledate broj stanovnika i veliku prisutnost smart telefona, zaključićete da Srbija ima velike mogućnosti i motiv da taj segment unapredi - rekao je Kastelić.

Vip je, prema njegovim rečima, ovu godinu započeo ciklusom modernizacije infrastrukture, odnosno cele mreže, koja će biti završena u naredne dve godine.

Kastelic je rekao da će do tada Vip mobile biti u potpunosti na novoj infrastrukturi koja podržava sve nove tehnologije, uključujući 4G, tako da će kompanija biti spremna za nove tehnologije i povećati uštede.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA