NISU SAMO PSI ŽIVOTINJE: Nišlija kuji bacio otrovano meso, uginula za 20 minuta! (VIDEO)

- Najpre je osmotrio dvorište, kad je ustanovio da vlasnik nije tu, bacio je preko ograde dva komada otrovanog mesa. Tražićemo kaznu od 3 godine za počinica - kažu u Fondaciji za zaštitu životinja

  • 48

U Kosovskoj ulici u Nišu pre dva dana na mučki način otrovan je pas, a Fondacija za zaštitu životinja Srbije (FAPS) podneće krivičnu prijavu protiv osobe koja je to učinila, potvrdio je za Telegraf Oliver Veličković, upravnik ovog udruženja.

Izvršilac je identifikovan zahvaljujući nadzornoj kameri koja ga je snimila kada je kujici bacio otrovano meso.

- Taj čovek je najpre osmotrio dvorište, gde se nalazila životinja i kada je ustanovio da vlasnik nije tu, bacio je preko ograde dva komada otrovanog mesa. Trovanje je bilo munjevito, pas je uginuo za dvadesetak minuta,Vlasnik nas je obavestio, pozvali smo policiju, a pas će u ponedeljak biti poslat na obdukciju kako bismo obezbedili dokaze za sudski postupak. Naš advokat će tražiti maksimalnu kaznu zatvora od tri godine, s obzirom na surovost ubistva životinje - najavio je Veličković.

Ono što ovu priču čini još tužnijom je što je Beti, kako se kujica zvala, pre pola godine, zahvaljujući udruženju za zaštitu životinja "Beta“ iz Knjaževca, udomljena u Nišu. Njen vlasnik Dejan Stankov pružio joj je dom pun ljubavi, ali, kako je sam na Fejsbuku prokomentarisao ovaj događaj: "Neko nije imao šta da radi u petak uveče i odlučio je da ubije mog psa".

Inače, MUP iz Niša, uprkos nekoliko poziva u subotu 17.08, još uvek nije došao da sačini zapisnik o ovom slučaju.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA