Amerikanac poziva na ubistva diplomata SAD na Bliskom istoku

Za hvatanje Adama Gadana, koji je prešao u islam i podržava akcije Al Kaide, američke vlasti nude nagradu u vrednosti od milion dolara

  • 2

Američki državljanin Adam Gadan, koji je prešao u islam i podržava akcije Al Kaide, pozvao je na ubistva američkih diplomata na Bliskom istoku, prenela je agencija Rojters.

Gadan, koji se javnosti obratio putem video zapisa, od 2004. godine se krije, najverovatnije u Pakistanu i za njim su vlasti SAD raspisale nagradu za hvatanje u vrednosti od milion dolara.

On je pozvao na ubistva američkih ambasadora u regionu, apelujući na bogate muslimane širom sveta da ponude novac za takve akcije.

Jemenski ogranak Al Kaide je prošle godine ponudio tri kilograma zlata kao nagradu za onoga ko ubije ambasadora SAD u Sani, kao i nešto više od 23 hiljade dolara za ubijenog američkog vojnika.

U napadu islamsta u Bengaziju prošlog septembra je ubijen ambasador SAD Kris Stivens i još trojica radnika ambasade koji su bili pripadnici CIA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA