EGIPAT: Mahmud Ezat novi lider Muslimanske braće!

Zamenik vođe Muslimanske braće privremeno će preuzeti ulogu prvog čoveka pokreta nakon što su snage bezbednosti uhapsile vrhovnog vođu Muhameda Badija

  • 0

Muslimanska braća, čiji je lider Muhamed Badi uhapšen u Kairu, imenovala su za privremenog lidera Mahmuda Ezata, koji će predvoditi taj pokret koji podržava svrgnutog egipatskog predsednika Muhameda Morsija, objavljeno je na njihovom sajtu.

Navodi da će Mahmud Ezat, zamenik lidera Muslimanske braće, privremeno preuzeti ulogu lidera pokreta nakon što su snage bezbednosti, koje su izvršile krvavi vojni udar u Egiptu, uhapsile vrhovnog vođu Muhameda Badija, prenela je agencija AFP.

Badi (70) je uhapšen u stanu blizu trga Raba el Adavija, gde je u akciji policije poginulo više od 200 Morsijevih pristalica. Policija hoće da ispita zvaničnike Muslimanske braće koji su optuženi da su "podsticali ubijanje demonstranata".

Tužioci su odredili 25. avgust kao datum za početak suđenja šestorici najviših zvaničnika Muslimanske braće zbog "podsticanja na ubijanje". Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapsilo više od 1.000 "elemenata" Muslimanske braće tokom nereda u Kairu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA