DA LI JE MEĐU NJIMA I DEJO? Identifikovana 32 napadača na gejeve u Budvi!

Policija sumnja da su te osobe, među kojima je i šešt maloletnika, tokom održavanja Parade narušile javni red i mir u većem obimu nepristojnim ponašanjem, grubim vređanjem, vikom i skandiranjem

  • 3

Crnogorska policija identifikovala je 32 osobe za koje se sumnja da su narušile javni red i mir tokom održavanja Parade ponosa u Budvi, i protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Reč je o prvoj Paradi ponosa koja je prošlog meseca održana u napoznatijem crnogorskom letovalištu. Kako je najavljeno, krajem oktobra bi ista manifestacija trebalo da bude održana i u Podgorici.

Crnogorska policija saopštila je da se sumnja da je 28 osoba prekršilo javni red i mir, nepristojnim i bezobzirnim ponašanjem.

Policija, kako se navodi, sumnja da su te osobe, među kojima je i šešt maloletnika, tokom održavanja Parade narušile javni red i mir u većem obimu nepristojnim ponašanjem, grubim vređanjem, vikom i skandiranjem.

Službenici Centra bezbednosti Budva su, prenela je agencija Mina, Područnom organu za prekršaje podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 32 osobe, od kojih najmlađa ima 16 godina, a najstarija 61. Osumnjičeni su iz Cetinja, Nikšića, Berana, Podgorice, Rožaja, Budve, Plava i Bara.

Iz Uprave policije su podsetili da su njihovi službenici na dan održavanja Parade postupali po planu obezbeđenja tog događaja i da su, angažovanjem optimalnog broja policijaca, sprečeni incidenti u vecem obimu.

- Bezbednosna situacija pre, tokom i posle održavanja manifestacije je, uzimajući u obzir manje incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljajući pravovremenom reagovanju policijaca - navodi se u saopštenju.

Policija je, kako se dodaje, tokom trajanja Parade, konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitila učesnike manifestacije potiskivajući agresivne osobe i sprečavajući pokušaje napada.

- Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, zadobila su lakše telesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Tokom trajanja Parade ponosa nije bilo teže povređenih lica - navodi se u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA