KUSTURICA: Monika Beluči je dobar lik!

"Film ćemo snimati do maja iduće godine, a prvi put će biti prikazan na festivalu u Kanu, dok će u naše bioskope stići na jesen", rekao je poznati reditelj

  • 1

Naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica ne krije svoje oduševljenje italijanskom divom Monikom Beluči, te nije strano da o njoj kaže koju lepu reč, a ovom prilikom je glumicu nahvalio kako se odlično snalazi u svojoj ulozi Srpkinje, i uz to najavljuje da će film "Mlečni put" biti premijerno prikazan na "Kanskom festivalu".

Posle snimanja u Trebinju i Zelengori, ekipa filma "O ljubavi i ratu" premestila je svoje objektive u selo Kamena Gora kod Prijepolja, i snimanje nastavila na visini od 1.200 metara, nakon čega će svoju dramatičnu trodelnu priču sa realizacijom nastaviti u Morkoj Gori i okolini Trebinja.

Snimanje ovog filmskog ostvarnja počelo je u junu ove godine, dok se zanosna glumica filmskoj ekipi priključila nedavno u ulozi srpkinje koja jedina ostaje živa nakon masakra na sopstvenoj svadbi.

- Ako Bog da, snimaćemo sve dok ne bude dobar! Do maja iduće godine... Prvi put će biti prikazan u Kanu, a u bioskope će stići na jesen - rekao je Kusta, koji u filmu igra mohana.

O izboru partnerke, fatalne Monike Beluči, sa kojom pred kamerama beži pred ratnim vihorom i posle čije pogibije oblači monašku odoru, Kusturica kaže:

- Privatna privlačnost je, zapravo, jedna ljudska karakteristika koju ja pokušavam da dobijem. Monika je za potrebe ovog snimanja naučila da govori srpski jezik, jer je njen lik napola Srpkinja, a napola Italijanka. Tako da je ona u filmu kao ličnost i kao neko ko ume da glumi, ali pre svega kao dobar lik - sa oduševaljenjem je ispričao ovaj legendarni reditelj za "Novosti".

(J. J. / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA