Odloženo ročište za Agrobanku

Pripremno ročište u Specijalnom sudu u Beogradu u procesu protiv nekadašnjeg predsednika UO "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 okrivljenih za malverzacije odloženo je

  • 1

Pripremno ročište u procesu protiv nekadašnjeg predsednika Upravnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 okrivljenih da su tu banku svojim mahinacijama oštetili za 84 miliona evra, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ročište, koje je trebalo da počne danas bez prisustva javnosti, odloženo je jer Apelacioni sud nije odlučio po jednoj od žalbi na rešenje o potvrđivanju optužnice, pa formalno-pravno optužnica nije stupila na pravnu snagu i proces nije mogao da počne, rekao je Tanjugu Antonićev branilac Goran Petronijević.

On je dodao da je sud odlučio da, ukoliko Apelacioni sud u toku današnjeg dana odluči o žalbi, odnosno odbije je, ročiste može početi sutra. Ukoliko pak Apelacioni sud ne donese odluku, sutra će biti određen novi termin za početak pripremnog ročišta, ukazao je Petronijević i podsetio da takođe postoji mogućnost da Apelacioni sud usvoji žalbu, ukine rešenje o potvrđivnaju optužnice i vrati je tužilaštvu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu 30. aprila protiv Antonića, članova IO banke Slavoljuba Korićanca i Bojana Zarića, Bobana Labovića, direktora za korporativno bankarstvo, Vehba Papića, direktora sektora za upravljanje rizicima, kao i protiv Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića i Snežane Paunović.

Optužnica tereti i Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjarevića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Suada Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca i Milana Antonića, koji su optuženi kao odgovorna lica u privrednim društvima "Habit pharm", "Swiš farmacija", "Swiš intermedical", "Product trade finance", "Western style", "Mercury international", "Lutton", "Novi dani", "Ecolimb", "Headcommerce" i "Drina timber".

Ovi optuženi se terete zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica koje je na snazi od 15. aprila.

Optužnicom su obuhvaćeni i ovlašćeni procenitelji Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov, koji u vršili procenu vrednosti nekretnina na kojima su uspostavljane hipoteke u korist oštećene banke, koji se terete za pomaganje u izvršenju istog krivičnog dela.

Optuženi se terete da su od početka 2006, pa do kraja 2011. godine protivno Zakonu o bankama i internim propisima i procedurama u "Agrobanci", odobravali kredite, bankarske garancije, avale menica i otpisivali dospele obaveze navedenih preduzeća, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    28. avgust 2013 | 11:59

    Samo vi odlazite pa ce tako i pravda da bude efikasna i zadovoljena!!! Ceo zivot nesto odlazemo a odavno smo trebali da donosimo brze i efikasne odluke. Za Srbiju nema vise odlozenog rocista. Ili sad ili odmah!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA