Narodna kuhinja posvađala lokalnu vlast i Crveni krst

Predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić tvrdi da ako kuršumlijski Crveni krst ima para da u jednom mesecu nagradi sekretara platom od 180.000 dinara, ima para i da nesmetano radi!

  • 1

Narodna kuhinja koja postoji u okviru kuršumijskog Crvenog krsta po svoj prilici prestaće da radi, jer se pojavio problem finansiranja radnika.

I dok sekretar Crvenog krsta Miomir Nikolić tvrdi da lokalna vlast neće da plaća dva potrebna radnika, predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić tvrdi da ako kuršumlijski Crveni krst ima para da u jednom mesecu nagradi sekretara platom od 180.000 dinara, ima para i da nesmetano radi!

 

Foto: Telegraf

- Lokalna vlast ne želi da plaća sva četiri radnika koja su angažovana u Narodnoj kuhinji, iako je to njena obaveza. Umesto da mesečno odvajaju za kuhinju 320.000 dinara, oni daju svega 160.000 dinara. Smatraju da su dovoljna dva kuvara, a ne razmišljaju o tome da ta hrana koju spremaju mora da se dopremi, odveze do Barlova, gde kao i u našim prostorijama imamo raspodelu hrane, niti radnika u računovodstvu koji je i blagajnik i šef računovodstva - objašnjava sekretar kuršumlijskog Crvenog krsta Milomir Nikolić, i dodaje da je rad Narodne kuhinje ozbiljno ugrožen.

U njoj se trenutno jednim obrokom snabdeva 950 najsiromašnijih stanovnika opštine, od kojih je 250 dece starosti od jedne do četrnaest godina.

- Ipak pokušaćemo na sve načine da održimo Narodnu kuhinju, zbog onih kojima je taj obrok jedini put kada nešto pojedu - dodaje Nikolić, i naglašava da trenutno traže donatora koji bi finansirao deo kuhinje.

Predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić kaže da opština nema nameru da daje više novca nego što je do sada davala.

- Smatramo da je ovo što dajemo dovoljno. Nećemo da finansiramo platu sekretara Nikolića, koji mesečno prima 90.000 dinara, a u jednom mesecu je čak odlukom Upravnog odbora nagrađen sa 180.000 dinara. Kada imaju para za takvu platu, imaju i za ta dva radnika - kategoričan je Vidić.

Inače problem Narodne kuhinje nije od juče, već traje mesecima unazad. I u januaru je bilo reči da će se zatvoriti, ali se ipak iznašlo rešenje za njen dalji rad.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA