Nikola Rakočević glumac druge večeri "Filmskih susreta" (FOTO)

Rakočević, kojem je nagrada pripala za ulogu Bogdana u filmu "Krugovi" Srdana Golubovića, istakao da je zahvaljujući ovom filmu uspeo da oseti dešavanja na ovim prostorima u vreme kada je imao samo devet godina

  • 0

Niška publika odlučila je da glumac druge večeri Filmskih susreta bude Nikola Rakočević, i time mu pružila šansu da konkuriše za jednu od glavnih nagrada festivala koje će biti dodeljene u subotu.

Rakočeviću je ova nagrada pripala za ulogu Bogdana u filmu "Krugovi" Srdana Golubovića. Mladi glumac ističe da je zahvaljujući "Krugovima" uspeo da oseti dešavanja na ovim prostorima u vreme kada je imao samo devet godina.

Radnja filma prati sudbinu mladića, čiji je otac učestvovao u ubistvu Srđana Aleksića, koji je stradao od ruke svojih sunarodnika, jer je pokušao da spase svog prijatelja Bošnjaka.

- Kada sam pročitao scenario, imao sam u glavi koncept kako bi moja uloga trebalo da izgleda. Imao sam određene želje i potrebe koje sam ugradio u taj lik. Kada se to sve dešavalo o tome nisam znao ništa, jer sam bio dete, ali posledice tih događaja osećam i danas, to da ste obeleženi samo zato što ste Srbin. Glumim mladića koji ne želi da bude odgovoran za nešto za šta se nije pitao. Sa druge strane, film se bavi i verom u smisao dobrote, jer ako prestanemo da verujemo da je smisao života da se uradi nešto dobro, onda ni život nije vredan življenja - istakao je Rakočević.

On je naglasio da mu je najmilija nagrada ona koju je dobio u Sarajevu, jer mu je dodelila publika.

- Projekcija u Sarajevu je bila vrlo emotivan događaj, jer su tamo bili ljudi kojih se ovaj film doticao mnogo više nego nas. Bilo je tri i po hiljade gledalaca, sve su karte bile prodate a u publici je bio i otac Srđana Aleksića. Ono što smo tamo osetili je da film "funkcioniše", odnosno da ruši ograde i predrasude koje nam je ostavilo jedno teško vreme - kazao je Rakočević.

Druge festivalske večeri prikazan je i film "Skidanje" Koste Đorđevića. Večeras će niška publika videti "Odumiranje" Miloša Poušića i "Vir" Vuka Kosovčevića, a u pauzi između filmova biće dodeljena nagrada za glumački par godine "Ona i On".

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA