• 0

Euleks produžio pritvor Žarku Veselinoviću

Uz obrazloženje da postoji "dovoljan rizik od bekstava" odobren je zahtev Euleksovog tužioca za produženje istražnog pritvora Žarku Veselinoviću još mesec dana

  • 0

Pretpretresni sudija Euleksa pri Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici odobrio je zahtev Euleksovog tužioca za produženje istražnog pritvora Žarku Veselinoviću u trajanju od mesec dana. Istražni pritvor je produžen do 29. septembra 2013. godine.
Iako je Veselinović je osumnjičen za više krivičnih dela: teško ubistvo u pokušaju, neovlašćeno posedovanje ili upotreba oružja, krađe, ometanje službenih lica u vršenju njihove službene dužnosti i prevaru, pretpretresni sudija je ustanovio da opravdana sumnja postoji samo u vezi jedne tačake optužnice koja se odnosi na neovlašćeno posedovanje oružja.

Kako je navedeno u obrazloženju "zbog dovoljnog rizika od bekstava" koji je "sudija uzeo u obzir" Veselinoviću je produžen pritvor.

Pripadnici Euleksa i KPS-a uhapsili su 29. jula, 2013. god. u blizini benziske pumpe u Rudaru Žarka Veselinovića zbog ilegalnog nošenja oružja i Slobodana Repića koji se dovodi u vezu sa ranjavanjem Dušana Milosavljevića, zamenika direktora Administrativne Kancelarije tzv. Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici, decembra prošle godine. Dva dana kasnije Repić je pušten da se brani sa slobode, a Veselinoviću je određen pritvor od mesec dana.
Neposredno posle hapšenja Srbi su kamionima blokirali magistralni put u pravcu južna Mitrovica – Leposavić u mestu Rudare kod krsta, sa zahtevom da se njihovi sugradjani odmah puste na slobodu.
(S. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima